burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija30

Sladoled torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
30

Sastojci

10 jaja

15 kašika šećera

10 kašika brašna

1/2 kesice C praška za pecivo

2 l mleka

250 g margarina

250 g C šećera u prahu

2 kesice C pudinga od vanile

2 kesice C pudinga od malina

2 kesice C šlag krema

Sladoled torta

Koraci pripreme

Umutite 10 belanaca sa 10 kašika šećera, a zatim dodajte 10 kašika brašna i C prašak za pecivo.

Patišpanj pecite u rerni 20-tak minuta na 180 C.

Prokuvajte 1 l mleka sa 5 kašika šećera i prelijte patišpanj kada se ohladi.

Za fil umutite 10 žumanaca sa margarinom i C šećerom u prahu, pa podelite na dva dela.

Skuvajte 2 C pudinga od vanile u 500 ml mleka i dodajte pola mase od žumanaca. Time premažite patišpanj.

U drugoj šerpi skuvajte 2 C pudinga od maline sa 500 ml mleka i dodajte drugu polovinu mase od žumanaca, pa premažite preko žutog fila.

Umutite 2 kesice C šlag krema i premažite celu tortu.

Naši proizvodi

Sladoled torta

Koraci pripreme

Umutite 10 belanaca sa 10 kašika šećera, a zatim dodajte 10 kašika brašna i C prašak za pecivo.

Patišpanj pecite u rerni 20-tak minuta na 180 C.

Prokuvajte 1 l mleka sa 5 kašika šećera i prelijte patišpanj kada se ohladi.

Za fil umutite 10 žumanaca sa margarinom i C šećerom u prahu, pa podelite na dva dela.

Skuvajte 2 C pudinga od vanile u 500 ml mleka i dodajte pola mase od žumanaca. Time premažite patišpanj.

U drugoj šerpi skuvajte 2 C pudinga od maline sa 500 ml mleka i dodajte drugu polovinu mase od žumanaca, pa premažite preko žutog fila.

Umutite 2 kesice C šlag krema i premažite celu tortu.

Autor

Aleksandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept