0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
30
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
30
10 jaja
15 kašika šećera
10 kašika brašna
1/2 kesice C praška za pecivo
2 l mleka
250 g margarina
250 g C šećera u prahu
2 kesice C pudinga od vanile
2 kesice C pudinga od malina
2 kesice C šlag krema
Umutite 10 belanaca sa 10 kašika šećera, a zatim dodajte 10 kašika brašna i C prašak za pecivo.
Patišpanj pecite u rerni 20-tak minuta na 180 C.
Prokuvajte 1 l mleka sa 5 kašika šećera i prelijte patišpanj kada se ohladi.
Za fil umutite 10 žumanaca sa margarinom i C šećerom u prahu, pa podelite na dva dela.
Skuvajte 2 C pudinga od vanile u 500 ml mleka i dodajte pola mase od žumanaca. Time premažite patišpanj.
U drugoj šerpi skuvajte 2 C pudinga od maline sa 500 ml mleka i dodajte drugu polovinu mase od žumanaca, pa premažite preko žutog fila.
Umutite 2 kesice C šlag krema i premažite celu tortu.
Umutite 10 belanaca sa 10 kašika šećera, a zatim dodajte 10 kašika brašna i C prašak za pecivo.
Patišpanj pecite u rerni 20-tak minuta na 180 C.
Prokuvajte 1 l mleka sa 5 kašika šećera i prelijte patišpanj kada se ohladi.
Za fil umutite 10 žumanaca sa margarinom i C šećerom u prahu, pa podelite na dva dela.
Skuvajte 2 C pudinga od vanile u 500 ml mleka i dodajte pola mase od žumanaca. Time premažite patišpanj.
U drugoj šerpi skuvajte 2 C pudinga od maline sa 500 ml mleka i dodajte drugu polovinu mase od žumanaca, pa premažite preko žutog fila.
Umutite 2 kesice C šlag krema i premažite celu tortu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.