0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
6 jaja
6 kašika šećera
5 kašika brašna
1/2 kesice C praška za pecivo
300 ml mleka
4 kašike šećera
1 kesica C vanilin šećera
500 ml mleka
200 g C šećera u prahu
1 C puding od vanile
6 žumanaca
250 g margarina
2 kesice C šlag krema od vanile
Umutiti belanca u šam, postepeno dodavati šećer, varjačom lagano dodati prosejano brašno sa C praškom za pecivo.
Peći u predhodno zagrejanoj rerni na 200 C oko 10-15 min.
Kada se ohladi preliti sa toplim prelivom od mleka, šećera i C vanilin šećera.
Fil:
Mleko 300 ml staviti da provri u ostatak umešati pudig, žumanca, spojiti sve i zakuvati.
U ohlađeno dodati margarin ulupan sa C prah šećerom.
Naneti ohlađeni fil na prelivenu koru, preko fila naneti C šlag pripremljen po uputstvu sa kesice.
Umutiti belanca u šam, postepeno dodavati šećer, varjačom lagano dodati prosejano brašno sa C praškom za pecivo.
Peći u predhodno zagrejanoj rerni na 200 C oko 10-15 min.
Kada se ohladi preliti sa toplim prelivom od mleka, šećera i C vanilin šećera.
Fil:
Mleko 300 ml staviti da provri u ostatak umešati pudig, žumanca, spojiti sve i zakuvati.
U ohlađeno dodati margarin ulupan sa C prah šećerom.
Naneti ohlađeni fil na prelivenu koru, preko fila naneti C šlag pripremljen po uputstvu sa kesice.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.