0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
2 jaja
500 ml kisele vode
brašno po potrebi
mleko po potrebi
C prašak za pecivo (jedna kašičica)
C slatki kakao (1 do 2 kašičice)
1 prstohvat soli
malo ulja
C Eskimko sladoled od jagode
C Eskimko sladoled od vanile
krem ili namaz po želji za palačinke
Umutite jaja sa kiselom vodom i brašnom odokativno, dodavajući malo po malo, do željene gustine.
Dodajte čašu ili dve mleka, ko kako voli a može i bez mleka.
Ponovo dodajte malo brašna i kada dobijete gustinu koju želite smesu podelite na dva dela, i u jedan deo dodajte C slatki kakao i ispecite palačinke.
Sladoled umutite po uputstvu sa kesice i u jednu kutiju sipajte oba, jedan do drugog i ostavite u zamrzivač.
Palačinke filujte po želji, spakujte na tanjir i dodajte sladoled.
Prelijte prelivom po želji i ukrasite.
Umutite jaja sa kiselom vodom i brašnom odokativno, dodavajući malo po malo, do željene gustine.
Dodajte čašu ili dve mleka, ko kako voli a može i bez mleka.
Ponovo dodajte malo brašna i kada dobijete gustinu koju želite smesu podelite na dva dela, i u jedan deo dodajte C slatki kakao i ispecite palačinke.
Sladoled umutite po uputstvu sa kesice i u jednu kutiju sipajte oba, jedan do drugog i ostavite u zamrzivač.
Palačinke filujte po želji, spakujte na tanjir i dodajte sladoled.
Prelijte prelivom po želji i ukrasite.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.