burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Pohovani sladoled

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Sastojci

1 C Eskimko sladoled sa ukusom vanila

2 belanca

oko 150 g korn fleksa

(prethodno usitnjen u blenderu)

ulje za prženje

Pohovani sladoled

Koraci pripreme

Prvo se umuti sladoled i zamrzne. Naprave se kugle, oko 5 komada. Ta je najbolja veličina.

Belance malo umutiti viljuškom, ne previše. Uvaljati kugle najpre u korn fleks. Zatim u belanca i ponovo u korn fleks. Ovo uraditi dva puta.

Zagrejati ulje i ubaciti kugle na dva tri minuta da korn fleks malo promeni boju. Ne previše jer sladoled mora da ostane zamrznut.

Servirati po želji. Ja sam napravila korpice od smeše za kornete.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Pohovani sladoled

Koraci pripreme

Prvo se umuti sladoled i zamrzne. Naprave se kugle, oko 5 komada. Ta je najbolja veličina.

Belance malo umutiti viljuškom, ne previše. Uvaljati kugle najpre u korn fleks. Zatim u belanca i ponovo u korn fleks. Ovo uraditi dva puta.

Zagrejati ulje i ubaciti kugle na dva tri minuta da korn fleks malo promeni boju. Ne previše jer sladoled mora da ostane zamrznut.

Servirati po želji. Ja sam napravila korpice od smeše za kornete.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa
Eskimko sladoledom"

Pošalji recept