burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija24

Pesak sladoled torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
24

Sastojci

4 C eskimko vanila

2 C eskimko čokolada

3 kesice bele C šlag kreme

1,5 l mleka

150 g mlevenog plazma keksa

150 g mlevenih oraha

100 g C kokosa

2-3 kašike nutela krema

Pesak sladoled torta

Koraci pripreme

1.sloj:
Pomešati 2 kesice eskimko vanila sladoleda i 1 kesicu bele šlag kreme sa 1/2 l mleka i umutiti mikserom (1 minut na najmanjoj brzini i još 5 minuta na najvećoj brzini).

U umućenu smesu umešati mleven plazma keks. Sipati u veliki kalup za tortu i ostaviti u zamrzivač pola sata da se delimično stegne.

2.sloj:
Pomešati 2 kesice eskimko čokolada sladoleda i 1 kesicu bele šlag kreme sa 1/2l mleka i umutiti mikserom.

U umućenu smesu umešati mlevene orahe. Sipati preko prvog sloja i vratiti u zamrzivač na još pola sata da se delimično stegne.

3.sloj:
Pomešati 2 kesice eskimko vanila sladoleda i 1 kesicu bele šlag kreme sa 1/2l mleka i umutiti mikserom.

U umućenu smesu umešati kokos. Sipati preko sloja čokolada-orasi i vratiti u zamrzivač na još pola sata da se delimično stegne.

Zagrejati nutela krem da bude tečan i našarati odozgo tortu nutela kremom.

Držati u zamrzivaču. Potrebno je oko 2-3 sata da se torta lepo stegne.

Pred služenje izvaditi samo na par minuta da omekša i seći parčiće nožem zagrejanim vrelom vodom.

Naši proizvodi

Pesak sladoled torta

Koraci pripreme

1.sloj:
Pomešati 2 kesice eskimko vanila sladoleda i 1 kesicu bele šlag kreme sa 1/2 l mleka i umutiti mikserom (1 minut na najmanjoj brzini i još 5 minuta na najvećoj brzini).

U umućenu smesu umešati mleven plazma keks. Sipati u veliki kalup za tortu i ostaviti u zamrzivač pola sata da se delimično stegne.

2.sloj:
Pomešati 2 kesice eskimko čokolada sladoleda i 1 kesicu bele šlag kreme sa 1/2l mleka i umutiti mikserom.

U umućenu smesu umešati mlevene orahe. Sipati preko prvog sloja i vratiti u zamrzivač na još pola sata da se delimično stegne.

3.sloj:
Pomešati 2 kesice eskimko vanila sladoleda i 1 kesicu bele šlag kreme sa 1/2l mleka i umutiti mikserom.

U umućenu smesu umešati kokos. Sipati preko sloja čokolada-orasi i vratiti u zamrzivač na još pola sata da se delimično stegne.

Zagrejati nutela krem da bude tečan i našarati odozgo tortu nutela kremom.

Držati u zamrzivaču. Potrebno je oko 2-3 sata da se torta lepo stegne.

Pred služenje izvaditi samo na par minuta da omekša i seći parčiće nožem zagrejanim vrelom vodom.

Autor

Slađana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept