0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Lako
9
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
9
500 ml mleko
1 kesica C Puding sa ukusom čokolade
150 g plazma keks
50 g orasi
125 g margarin
50 g čokolada za kuvanje
5 kašika mleka
3 kašika šećera
7 sveže šljive
5 kruške
Ovaj letnji sočan desert u kombinaciji sa sladoledom je pravo osveženje za vaša nepca...
Sipajte u sud mleko, dodajte vanilu, puding i kakao pa sve dobro izmešajte da nema grudvica a zatim stavite na vatru i kuvajte 5-6 minuta. Zatim dodajte
margarin, sve mešajte pa kada se istopi dodajte izblendiran keks i izblendirane orahe. Sve dobro promešajte pa sklonite sa vatre. Izručite u kalup i ostavite da se hladi.
U manji sud stavite šećer i šljive kojima ste izvadili koštice i presekli na polovine kao i kruške isečene na četvrtine. Dinstajte na laganoj vatri oko 5 minuta pa sklonite sa vatre. i rasporedite na prohlađen kolač.
U manji sud stavite mleko i čokoladu izlomljenu na manje komade, dodajte mleko i na laganoj vatri otopite pa prelijte preko voća.
Eskimko sladoled pripremite po uputstvu na ambalaži, sipajte u plastične činije i stavite u friz.
Desert dobro ohladite i poslužite uz Eskimko sladoled i uživajte.
Ovaj letnji sočan desert u kombinaciji sa sladoledom je pravo osveženje za vaša nepca...
Sipajte u sud mleko, dodajte vanilu, puding i kakao pa sve dobro izmešajte da nema grudvica a zatim stavite na vatru i kuvajte 5-6 minuta. Zatim dodajte
margarin, sve mešajte pa kada se istopi dodajte izblendiran keks i izblendirane orahe. Sve dobro promešajte pa sklonite sa vatre. Izručite u kalup i ostavite da se hladi.
U manji sud stavite šećer i šljive kojima ste izvadili koštice i presekli na polovine kao i kruške isečene na četvrtine. Dinstajte na laganoj vatri oko 5 minuta pa sklonite sa vatre. i rasporedite na prohlađen kolač.
U manji sud stavite mleko i čokoladu izlomljenu na manje komade, dodajte mleko i na laganoj vatri otopite pa prelijte preko voća.
Eskimko sladoled pripremite po uputstvu na ambalaži, sipajte u plastične činije i stavite u friz.
Desert dobro ohladite i poslužite uz Eskimko sladoled i uživajte.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.