burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Lako

broj porcija9

Nepećen voćni desert sa sladoledom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
9

Sastojci

desert:

500 ml mleko

1 kesica C Puding sa ukusom čokolade

1 kašika C Kakao prah

150 g plazma keks

50 g orasi

125 g margarin

1 kesica C Vanilin šećer

Preliv::

50 g čokolada za kuvanje

5 kašika mleka

3 kašika šećera

7 sveže šljive

5 kruške

Eskimko sladoled po želji:

1 kesica C Eskimko sa ukusom vanilina

1 kesica C Eskimko sa ukusom jagode

Nepećen voćni desert sa sladoledom

Ovaj letnji sočan desert u kombinaciji sa sladoledom je pravo osveženje za vaša nepca...

Koraci pripreme

desert:

Sipajte u sud mleko, dodajte vanilu, puding i kakao pa sve dobro izmešajte da nema grudvica a zatim stavite na vatru i kuvajte 5-6 minuta. Zatim dodajte
margarin, sve mešajte pa kada se istopi dodajte izblendiran keks i izblendirane orahe. Sve dobro promešajte pa sklonite sa vatre. Izručite u kalup i ostavite da se hladi.

Dinstanje voća:

U manji sud stavite šećer i šljive kojima ste izvadili koštice i presekli na polovine kao i kruške isečene na četvrtine. Dinstajte na laganoj vatri oko 5 minuta pa sklonite sa vatre. i rasporedite na prohlađen kolač.

Preliv od čokolade:

U manji sud stavite mleko i čokoladu izlomljenu na manje komade, dodajte mleko i na laganoj vatri otopite pa prelijte preko voća.

Priprema sladoleda:

Eskimko sladoled pripremite po uputstvu na ambalaži, sipajte u plastične činije i stavite u friz.

Posluženje:

Desert dobro ohladite i poslužite uz Eskimko sladoled i uživajte.

Naši proizvodi

Nepećen voćni desert sa sladoledom

Ovaj letnji sočan desert u kombinaciji sa sladoledom je pravo osveženje za vaša nepca...

Koraci pripreme

desert:

Sipajte u sud mleko, dodajte vanilu, puding i kakao pa sve dobro izmešajte da nema grudvica a zatim stavite na vatru i kuvajte 5-6 minuta. Zatim dodajte
margarin, sve mešajte pa kada se istopi dodajte izblendiran keks i izblendirane orahe. Sve dobro promešajte pa sklonite sa vatre. Izručite u kalup i ostavite da se hladi.

Dinstanje voća:

U manji sud stavite šećer i šljive kojima ste izvadili koštice i presekli na polovine kao i kruške isečene na četvrtine. Dinstajte na laganoj vatri oko 5 minuta pa sklonite sa vatre. i rasporedite na prohlađen kolač.

Preliv od čokolade:

U manji sud stavite mleko i čokoladu izlomljenu na manje komade, dodajte mleko i na laganoj vatri otopite pa prelijte preko voća.

Priprema sladoleda:

Eskimko sladoled pripremite po uputstvu na ambalaži, sipajte u plastične činije i stavite u friz.

Posluženje:

Desert dobro ohladite i poslužite uz Eskimko sladoled i uživajte.

Autor

Zorica
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept