burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija30

Kolač sa eskimko sladoledom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
30

Sastojci

100 g crne čokolade

3/4 šolje putera

2 šolje smeđeg šećera

3 jaja

1 kašika C vanilin šećera

1 šolja brašna

1 šolja seckanih orašastih plodova

C šlag po želji

C eskimko sladoled od vanile

Preliv:

1 šolja C kakaoa

1 šolja smeđeg šećera

1 šolja kisele pavlake

1/2 šolje putera

3 kašike ekstrakta badema ili vanile

Kolač sa eskimko sladoledom

Koraci pripreme

Otopite tamnu čokoladu i puter. Umešajte smeđi šećer, jaja i C vanilin šećer. Sklonite sa vatre i dodajte brašno i orašaste plodove.

Pecite oko pola sata na 180 stepeni. Ostavite da se prohladi.

Ostavite sladoled da se otopi. Prelijte preko kolača i stavite u frižider na dva sata.

Potom prelijte vrućim prelivom tako što ćete pomešati C kakao i smeđi šećer, dodajte kiselu pavlaku i zagrejte.

Dodajte puter i C vanilin šećer i zagrejte, vodeći računa da ne proključa.

Ostavite sa strane da se prohladi. Kada se ohladi, sipajte ga u špric i prelijte preko kolača.

Ukrasite C šlagom po želji.

Naši proizvodi

Kolač sa eskimko sladoledom

Koraci pripreme

Otopite tamnu čokoladu i puter. Umešajte smeđi šećer, jaja i C vanilin šećer. Sklonite sa vatre i dodajte brašno i orašaste plodove.

Pecite oko pola sata na 180 stepeni. Ostavite da se prohladi.

Ostavite sladoled da se otopi. Prelijte preko kolača i stavite u frižider na dva sata.

Potom prelijte vrućim prelivom tako što ćete pomešati C kakao i smeđi šećer, dodajte kiselu pavlaku i zagrejte.

Dodajte puter i C vanilin šećer i zagrejte, vodeći računa da ne proključa.

Ostavite sa strane da se prohladi. Kada se ohladi, sipajte ga u špric i prelijte preko kolača.

Ukrasite C šlagom po želji.

Autor

Mirjana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept