0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
6
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
6
1 kg jabuka
1 kašičica cimeta
2 kašike C čvrstina
1/3 šolje braon šećera
2 kašike limuna
1 prstohvat soli
1/3 šolje brašna
1/3 šolje ovsenih pahuljica
1/3 šolje šećera
1/3 šolje oraha
70 g margarina
1 prstohvat soli
C Eskimko sladoled od vanile
Jabuke oguliti i iseći na kockice, pa pomešati sa ostalim sastojcima. Poređati na pleh.
Hrskavi deo:
Spojiti sve suve sastojke, pa dodati hladan margarin koji smo isekli na kockice.
Umesti testo i poređati preko jabuka.
Peći na 180°C 40-ak minuta.
Kolač se služi vruć iz rerne sa dobro ohlađenim sladoledom.
Možete kao dekoraciju dodati seckane lešnike ili neki dekorativni preliv po želji.
Jabuke oguliti i iseći na kockice, pa pomešati sa ostalim sastojcima. Poređati na pleh.
Hrskavi deo:
Spojiti sve suve sastojke, pa dodati hladan margarin koji smo isekli na kockice.
Umesti testo i poređati preko jabuka.
Peći na 180°C 40-ak minuta.
Kolač se služi vruć iz rerne sa dobro ohlađenim sladoledom.
Možete kao dekoraciju dodati seckane lešnike ili neki dekorativni preliv po želji.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.