burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija1

Eskimko kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
1

Sastojci

Kora:

6 belanaca

6 kašika šećera

6 kašika brašna

1.fil:

2 C pudinga od vanile

5 kašika brašna

500 ml mleka

6 žumanaca

6 kašika šećera

250 g margarina

5 kašika C šećera u prahu

2 fil:

1 kesica C želatina

400 ml mleka

2 C eskimko stracciatella

100 g čokolade

C šlag

Eskimko kolač

Koraci pripreme

1.korak:
Umutite belanca, dodati kašiku po kašiku šećera, kada se šećer otopi dodati brašno i pomešati sa varjačom.

2. korak:
1.fil:
Umutiti žumanca sa šećerom, dodati brašno i C puding, razrediti sa malo mleka. Ostatak mleka treba da provri, a onda sipati umućenu masu sa žumancima, skuvati na laganoj vatri, mešati žicom za mućenje palačinki. Masa će da bude čvrsta.

Umutiti margarin sa C šećerom u prahu, dodati 2 ili 3 kašike vrele vode, po malo umućenog margarina dodati u mlaku puding masu muteći mikserom, odmah izliti preko kore u plehu.

Možete dodati čoko bananice. A ako pravite tortu, stavite foliju, a preko nje staviti 200 g čoko napolitanki i 100 g čokolade koja je rendana, preko toga žutog fila.

Preko fila stavite C ekskimka stracciatellu, onda fil sa keksom, pa sve prekriti korom.

Sledećeg dana izvrnuti na tacnu i prekriti C šlagom.

Naši proizvodi

Eskimko kolač

Koraci pripreme

1.korak:
Umutite belanca, dodati kašiku po kašiku šećera, kada se šećer otopi dodati brašno i pomešati sa varjačom.

2. korak:
1.fil:
Umutiti žumanca sa šećerom, dodati brašno i C puding, razrediti sa malo mleka. Ostatak mleka treba da provri, a onda sipati umućenu masu sa žumancima, skuvati na laganoj vatri, mešati žicom za mućenje palačinki. Masa će da bude čvrsta.

Umutiti margarin sa C šećerom u prahu, dodati 2 ili 3 kašike vrele vode, po malo umućenog margarina dodati u mlaku puding masu muteći mikserom, odmah izliti preko kore u plehu.

Možete dodati čoko bananice. A ako pravite tortu, stavite foliju, a preko nje staviti 200 g čoko napolitanki i 100 g čokolade koja je rendana, preko toga žutog fila.

Preko fila stavite C ekskimka stracciatellu, onda fil sa keksom, pa sve prekriti korom.

Sledećeg dana izvrnuti na tacnu i prekriti C šlagom.

Autor

Danijela.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept