burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija1 kg

Domaći C sladoled

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
1 kg

Sastojci

250 g C šlag krema sa ukusom vanile

250 ml mleka

400 ml kisele pavlake

50 g C šećera u prahu

1 kesica C vanilin šećera

3 kašike C slatkog kakao praha

listići kokosa

Domaći C sladoled

Koraci pripreme

U dublji sud izručite prah C šlag krema od vanile, dodajte hladno mleko i umutite mikserom.

Kiselu pavlaku promešajte sa C prah šećerom žicom da se dobije ređa tekstura.

Spojite umućen C šlag krem i kiselu pavlaku i samo malo žicom izmešajte da se sjedini. Dobićete gustu kremu.

To je osnova za druge sladolede, a ujedno i možete da, ako ne dodajete ništa drugo, imate sladoled od vanile.

Ovu masu sam podelila i u jedan deo dodala slatki kakao i sve promešala. Tako sam dobila čokoladni deo.

Masu za sladoled sipajte u dve odvojene posude i stavite u zamrzivač na par sati da se zamrzne.

Vadite kugle uz pomoć kašike za sladoled i stavite u čaše za serviranje. Ukrasite voćem, čokoladom ili listićima kokosa i poslužite.

Dok sam slikala bilo je toplo pa je sladoled počeo da mi se topi, tako da slike možda nisu najlepše, ali to nije smetalo da uživamo.

Naši proizvodi

Domaći C sladoled

Koraci pripreme

U dublji sud izručite prah C šlag krema od vanile, dodajte hladno mleko i umutite mikserom.

Kiselu pavlaku promešajte sa C prah šećerom žicom da se dobije ređa tekstura.

Spojite umućen C šlag krem i kiselu pavlaku i samo malo žicom izmešajte da se sjedini. Dobićete gustu kremu.

To je osnova za druge sladolede, a ujedno i možete da, ako ne dodajete ništa drugo, imate sladoled od vanile.

Ovu masu sam podelila i u jedan deo dodala slatki kakao i sve promešala. Tako sam dobila čokoladni deo.

Masu za sladoled sipajte u dve odvojene posude i stavite u zamrzivač na par sati da se zamrzne.

Vadite kugle uz pomoć kašike za sladoled i stavite u čaše za serviranje. Ukrasite voćem, čokoladom ili listićima kokosa i poslužite.

Dok sam slikala bilo je toplo pa je sladoled počeo da mi se topi, tako da slike možda nisu najlepše, ali to nije smetalo da uživamo.

Autor

Blog Sneško domaćica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept