0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
12
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
12
7 jaja
1 l mleka
18 kašika šećera
14 kašika brašna
1 margarin ili maslac (250 g)
4 kašike C šećera u prahu
2 C vanilin šećera
1/2 kesice C praška za pecivo
2 kesice šlaga
Kora:
7 belanaca umutiti sa 7 kašika šećera. Kada se dobro umuti postepeno dodavati 7 kašika brašna i 1/2 kesice C praška za pecivo.
U podmazanom plehu peći koru oko 20 minuta na 180 stepeni.
Skuvati 1/2 l mleka sa 4 kašike šećera i kada je kora pečena izbosti je viljuškom i preliti sa skuvanim mlekom.
Fil:
7 žumanaca umutiti sa 7 kašika šećera, dodati 7 kašika brašna i skuvati u 1/2 l mleka. Kada se fil ohladi dodati umućen 1 margarin ili maslac sa 4 kašike C šećera u prahu i 2 C vanilin šećera.
Fil može ostati ovakav ili se može dodati sezonsko voće, sve po ukusu.
Preko ohlađene kore premazati fil. Umutiti 2 kesice C šlaga i premazati kolač.
Kora:
7 belanaca umutiti sa 7 kašika šećera. Kada se dobro umuti postepeno dodavati 7 kašika brašna i 1/2 kesice C praška za pecivo.
U podmazanom plehu peći koru oko 20 minuta na 180 stepeni.
Skuvati 1/2 l mleka sa 4 kašike šećera i kada je kora pečena izbosti je viljuškom i preliti sa skuvanim mlekom.
Fil:
7 žumanaca umutiti sa 7 kašika šećera, dodati 7 kašika brašna i skuvati u 1/2 l mleka. Kada se fil ohladi dodati umućen 1 margarin ili maslac sa 4 kašike C šećera u prahu i 2 C vanilin šećera.
Fil može ostati ovakav ili se može dodati sezonsko voće, sve po ukusu.
Preko ohlađene kore premazati fil. Umutiti 2 kesice C šlaga i premazati kolač.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.