0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
6
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
6
700 g brašna
400 ml mleka
40 g svežeg kvasca
1 kašika šećera
1/2 kašičice soli
100 ml ulja
po potrebi eurokrem
po potrebi C šećer u prahu
Kvasac izmrviti i staviti u dublju posudu, dodati mlako mleko, šećer i 200 g brašna, izmešati i ostaviti da odstoji 20 minuta.
Zatim dodati 200 g brašna, ulje, so i postepeno dodajući preostalo brašno (300 g) zamesiti testo.
Pokriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 30 minuta.
Nadošlo testo premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini i oklagijom razviti u veliki krug.
Iseći na 16 delova (trouglova) i na svaki deo naneti po kašičicu eurokrema i urolati u kiflice.
Kiflice poređati na pek-papir i staviti u zamrzivač da se dobro zamrznu (oko 2 sata).
Pleh obložiti pek-papirom, poređati kiflice, pokriti ih čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoje 30 minuta.
Rernu dobro zagrejati i kiflice peći na 180 stepeni 25 minuta.
Gotove kiflice izvaditi uz rerne i tako vruće ih uvaljati u C šećer u prahu,servirati i poslužiti.
Kvasac izmrviti i staviti u dublju posudu, dodati mlako mleko, šećer i 200 g brašna, izmešati i ostaviti da odstoji 20 minuta.
Zatim dodati 200 g brašna, ulje, so i postepeno dodajući preostalo brašno (300 g) zamesiti testo.
Pokriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 30 minuta.
Nadošlo testo premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini i oklagijom razviti u veliki krug.
Iseći na 16 delova (trouglova) i na svaki deo naneti po kašičicu eurokrema i urolati u kiflice.
Kiflice poređati na pek-papir i staviti u zamrzivač da se dobro zamrznu (oko 2 sata).
Pleh obložiti pek-papirom, poređati kiflice, pokriti ih čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoje 30 minuta.
Rernu dobro zagrejati i kiflice peći na 180 stepeni 25 minuta.
Gotove kiflice izvaditi uz rerne i tako vruće ih uvaljati u C šećer u prahu,servirati i poslužiti.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.