burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija6

Vanilice cvetići

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
6

Sastojci

200 g masti ili margarina

70 g šećera

2 kesice C vanilin šećera

1 jaje

1 žumance

rendana korica i sredina od 1/2 zamrznutog limuna

400 g belog mekog brašna

Još:

po potrebi džem od drenjina

100 g C šećera u prahu

2 kesice C vanilin šećera

Vanilice cvetići

Koraci pripreme

Mikserom ili žicom za mućenje umutiti mast ili margarin sa šećerom i C vanilin šećerom.

Kada masa postane bela i kremasta dodati jaje, žumance i narendanu koricu i sredinu limuna. Izmešati.

Postepeno dodavati brašno i umestiti mekano testo koje se ne lepi. Testo prebaciti na radnu površinu i premesiti.

Razviti testo debljine 0.5 cm. Modlom u obliku cvetića vaditi kolačiće tako da jedan kolačić bude ceo, a drugom kolačiću manjom modlom izvaditi krug u sredini.

Ređati u pleh obložen pek papirom. Peći u rerni zagrejanoj na 180 C nekih 10-15 minuta. Povremeno proveriti da ne zagore.

Vruće kolačiće spajati džemom od drenjina tako da dole bude ceo cvet, a odozgo cvet sa rupom na sredini.

Izmešati C vanilin šećer sa C šećreom u prahu i uvaljati vanilice.

Vanilice ređati u činiji sa poklopcem. Ostaviti da odstoje bar jedan dan i poslužiti!

Naši proizvodi

Vanilice cvetići

Koraci pripreme

Mikserom ili žicom za mućenje umutiti mast ili margarin sa šećerom i C vanilin šećerom.

Kada masa postane bela i kremasta dodati jaje, žumance i narendanu koricu i sredinu limuna. Izmešati.

Postepeno dodavati brašno i umestiti mekano testo koje se ne lepi. Testo prebaciti na radnu površinu i premesiti.

Razviti testo debljine 0.5 cm. Modlom u obliku cvetića vaditi kolačiće tako da jedan kolačić bude ceo, a drugom kolačiću manjom modlom izvaditi krug u sredini.

Ređati u pleh obložen pek papirom. Peći u rerni zagrejanoj na 180 C nekih 10-15 minuta. Povremeno proveriti da ne zagore.

Vruće kolačiće spajati džemom od drenjina tako da dole bude ceo cvet, a odozgo cvet sa rupom na sredini.

Izmešati C vanilin šećer sa C šećreom u prahu i uvaljati vanilice.

Vanilice ređati u činiji sa poklopcem. Ostaviti da odstoje bar jedan dan i poslužiti!

Autor

Danijela

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept