burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija/

Vanilice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
/

Sastojci

Testo:

200 g svinjske masti

1 jaje

1 žumance

500 g brašna

5 kašika šećera

sok od jednog limuna

2 kesice C vanilinog šećera

Za premazivanje:

džem od šipuraka

Za posipanje:

C šećer u prahu

Vanilice

Koraci pripreme

U činiji izmutite svinjsku mast, da dobijete penastu smesu. Dodajte, jaje, žumance, sok od limuna, 2 kesice C vanilin šećera i na kraju brašno.

Ostavite da odstoji 15-20 minuta i zatim razvucite (debljina otprilike 1,5cm).

Malom časicom (ja koristim onu od rakije) vadite krugove i stavljajte na nepodmazan pleh.

Peći na 200 stepeni u rerni dok ne dobiju vrlo malo boju. Čisto da malo požute.

Kada se ispeku, izvadite ih na krpu, sačekajte da se malo ohlade, mažite ih džemom i spojite.

Zatim ih uvaljajte u C šećer u prahu.

Naši proizvodi

Vanilice

Koraci pripreme

U činiji izmutite svinjsku mast, da dobijete penastu smesu. Dodajte, jaje, žumance, sok od limuna, 2 kesice C vanilin šećera i na kraju brašno.

Ostavite da odstoji 15-20 minuta i zatim razvucite (debljina otprilike 1,5cm).

Malom časicom (ja koristim onu od rakije) vadite krugove i stavljajte na nepodmazan pleh.

Peći na 200 stepeni u rerni dok ne dobiju vrlo malo boju. Čisto da malo požute.

Kada se ispeku, izvadite ih na krpu, sačekajte da se malo ohlade, mažite ih džemom i spojite.

Zatim ih uvaljajte u C šećer u prahu.

Autor

Danka

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept