0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
/
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
/
200 g svinjske masti
1 jaje
1 žumance
500 g brašna
5 kašika šećera
sok od jednog limuna
2 kesice C vanilinog šećera
džem od šipuraka
C šećer u prahu
U činiji izmutite svinjsku mast, da dobijete penastu smesu. Dodajte, jaje, žumance, sok od limuna, 2 kesice C vanilin šećera i na kraju brašno.
Ostavite da odstoji 15-20 minuta i zatim razvucite (debljina otprilike 1,5cm).
Malom časicom (ja koristim onu od rakije) vadite krugove i stavljajte na nepodmazan pleh.
Peći na 200 stepeni u rerni dok ne dobiju vrlo malo boju. Čisto da malo požute.
Kada se ispeku, izvadite ih na krpu, sačekajte da se malo ohlade, mažite ih džemom i spojite.
Zatim ih uvaljajte u C šećer u prahu.
U činiji izmutite svinjsku mast, da dobijete penastu smesu. Dodajte, jaje, žumance, sok od limuna, 2 kesice C vanilin šećera i na kraju brašno.
Ostavite da odstoji 15-20 minuta i zatim razvucite (debljina otprilike 1,5cm).
Malom časicom (ja koristim onu od rakije) vadite krugove i stavljajte na nepodmazan pleh.
Peći na 200 stepeni u rerni dok ne dobiju vrlo malo boju. Čisto da malo požute.
Kada se ispeku, izvadite ih na krpu, sačekajte da se malo ohlade, mažite ih džemom i spojite.
Zatim ih uvaljajte u C šećer u prahu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.