burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Vanilice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

200 g masti

1-2 kašike šećera

sok i kora od 1 limuna

500 g brašna

džem po ukusu (ja sam koristila svoj domaći od malina i višanja)

C šećer u prahu za posipanje

Vanilice

Koraci pripreme

Umutiti mast sa šećerom da postane kao šlag. Dodati koru i sok od 1 limuna i 500 g brašna iz više puta.

Testo dobro umesiti. Razviri testo debljine 3-4 mm, vaditi modlom, koju ćete svaki put prvo ubaciti u brašno da bi vam ispao lakše iz kalupa.

Ređati po pek papiru i peći u zagrejanoj rerni na 180 C oko 8 min. Biće bele, ali tako i treba.

Pečene, odvojite gornje delove i odmah poprskajte C šećerom u prahu. Spajati gornji i donji deo, džemom po izboru.

Vanilice kada stoje i ako se prave sa mašću, biće mnogo lakše kada odstoji i nije potrebno da ih ubacijete u kutiju sa zatvaračem.

Ako koristite margarin morate da plaćate meru i umesto 200 stavite 250 g margarina. Ostalo je isto. Njih preporučujem da se stave u kutiju da se ne osuše.

Naši proizvodi

Vanilice

Koraci pripreme

Umutiti mast sa šećerom da postane kao šlag. Dodati koru i sok od 1 limuna i 500 g brašna iz više puta.

Testo dobro umesiti. Razviri testo debljine 3-4 mm, vaditi modlom, koju ćete svaki put prvo ubaciti u brašno da bi vam ispao lakše iz kalupa.

Ređati po pek papiru i peći u zagrejanoj rerni na 180 C oko 8 min. Biće bele, ali tako i treba.

Pečene, odvojite gornje delove i odmah poprskajte C šećerom u prahu. Spajati gornji i donji deo, džemom po izboru.

Vanilice kada stoje i ako se prave sa mašću, biće mnogo lakše kada odstoji i nije potrebno da ih ubacijete u kutiju sa zatvaračem.

Ako koristite margarin morate da plaćate meru i umesto 200 stavite 250 g margarina. Ostalo je isto. Njih preporučujem da se stave u kutiju da se ne osuše.

Autor

Divna

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept