0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
200 g svinjske masti
5 kašika šećera
1 jaje
1 žumanac
oko 400 g brašna
džem za spajanje
C šećer u prahu
200 g svinjske masti, 5 kašika šećera umutiti penasto.
Dodati jedno jaje i jedan žumanac, pa umutiti 400 g brašna, može i malo manje. Zamesiti ne tvrdo testo.
Rastanjiti što tanje i vaditi kolutove malom rakijskom čašom.
Peći samo da malo požute.
Gotove spajate po dve bilo kojim džemom.
Valjati u C šećer u prahu.
200 g svinjske masti, 5 kašika šećera umutiti penasto.
Dodati jedno jaje i jedan žumanac, pa umutiti 400 g brašna, može i malo manje. Zamesiti ne tvrdo testo.
Rastanjiti što tanje i vaditi kolutove malom rakijskom čašom.
Peći samo da malo požute.
Gotove spajate po dve bilo kojim džemom.
Valjati u C šećer u prahu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.