burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija50 komada

Vanilice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
50 komada

Sastojci

250 g domaće masti

1 jaje

1 C vanilin šećer

4 kašike kristal šećera

1/2 limuna

450 g brašna

C šećer u prahu

Vanilice

Koraci pripreme

Penasto umutiti 250 g masti sa 4 kašike šećera, 1 C vanilin šećerom, sokom od 1/2 limuna i 1 jaje.

To sve dobro izmutiti dok ne bude penasto. Dodavati postepeno 450 g brašna dok se ne dobije ujednačena, ni tvrda ni meka, tekstura testa.

Ostaviti da odstoji pola sata na hladnom mestu. Razvući testo veličine pola prsta i vaditi kružiće (može rakijska čaša) pa ređati na pleh obložen pek papirom.

Peći u zagrejanoj pećnici 10 minuta na 180 stepeni.

Kada se prohlade 1 polovinu mazati sa malo domaćeg džema od šljiva.

Spajati i valjati u C šećer u prahu.

Naši proizvodi

Vanilice

Koraci pripreme

Penasto umutiti 250 g masti sa 4 kašike šećera, 1 C vanilin šećerom, sokom od 1/2 limuna i 1 jaje.

To sve dobro izmutiti dok ne bude penasto. Dodavati postepeno 450 g brašna dok se ne dobije ujednačena, ni tvrda ni meka, tekstura testa.

Ostaviti da odstoji pola sata na hladnom mestu. Razvući testo veličine pola prsta i vaditi kružiće (može rakijska čaša) pa ređati na pleh obložen pek papirom.

Peći u zagrejanoj pećnici 10 minuta na 180 stepeni.

Kada se prohlade 1 polovinu mazati sa malo domaćeg džema od šljiva.

Spajati i valjati u C šećer u prahu.

Autor

Jelena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept