0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
20-30 vanilica
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20-30 vanilica
1 jaje
1 šolja masti
1 šolja šećera
malo mleka
2 C vanilin šećera
100 g C šećera u prahu
brašno po potrebi
pekmez od kajsija
U sud za mešenje staviti mast i 1 šolju šećera.
Šećer prvo preliti u šolji mlekom, koliko šećer može da upije.
To sve dobro izmešati, dodati jaje i postepeno dodavati brašno, toliko da bude glatko testo.
Umešeno testo razviti oklagijom debljine pola cm. Razvijeno testo vaditi kalupom i ređati u tepsiju.
Peći u zagrejanoj pećnici na umerenoj temperaturi da pogačice ostanu svetle boje.
Tako pečene pogačice premazati pekmezom i spajati po dve.
Gotove vanilice uvaljati u C šećer u prahu pomešan sa C vanilin šećerom.
U sud za mešenje staviti mast i 1 šolju šećera.
Šećer prvo preliti u šolji mlekom, koliko šećer može da upije.
To sve dobro izmešati, dodati jaje i postepeno dodavati brašno, toliko da bude glatko testo.
Umešeno testo razviti oklagijom debljine pola cm. Razvijeno testo vaditi kalupom i ređati u tepsiju.
Peći u zagrejanoj pećnici na umerenoj temperaturi da pogačice ostanu svetle boje.
Tako pečene pogačice premazati pekmezom i spajati po dve.
Gotove vanilice uvaljati u C šećer u prahu pomešan sa C vanilin šećerom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.