0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Zahteva određeno umeće
oko 1,8 kg vanilica
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
oko 1,8 kg vanilica
400 g bele svinjske masti
250 g C šećera u prahu
3 C vanilin šećera
1,5 kesica C praška za pecivo
1 jaje
200 ml kisele pavlake
2 limuna
1 kg brašna
džem od kajsije (najbolje domaći)
250 g C šećera u prahu
3 C vanilin šećera
Mast dobro umutiti mikserom I isprati vodom nekoliko puta, dodati C šećer u prahu, C vanilin šećer, jaje, kiselu pavlaku i mutiti dok se ne dobije lepa glatka smesa.
U tu smesu dodati narendanu koricu i sok od limuna.
Brašno pomešati sa C praškom za pecivo i postepeno dodavati u smesu.
Zamesiti glatko testo i razvaljati ga oklagijom na 1 cm debljine. Malom okruglom modlom vaditi vanilice i ređati ih u pleh obložen pek papirom.
Peći oko pola sata na 180°C. Paziti da ostanu bele.
Pečene vanilice spajati sa džemom od kajsije i potom ih uvaljati u C šećer u prahu, pomešan sa C vanilin šećerom.
Mast dobro umutiti mikserom I isprati vodom nekoliko puta, dodati C šećer u prahu, C vanilin šećer, jaje, kiselu pavlaku i mutiti dok se ne dobije lepa glatka smesa.
U tu smesu dodati narendanu koricu i sok od limuna.
Brašno pomešati sa C praškom za pecivo i postepeno dodavati u smesu.
Zamesiti glatko testo i razvaljati ga oklagijom na 1 cm debljine. Malom okruglom modlom vaditi vanilice i ređati ih u pleh obložen pek papirom.
Peći oko pola sata na 180°C. Paziti da ostanu bele.
Pečene vanilice spajati sa džemom od kajsije i potom ih uvaljati u C šećer u prahu, pomešan sa C vanilin šećerom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.