burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcijaoko 1,8 kg vanilica

Vanilice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
oko 1,8 kg vanilica

Sastojci

400 g bele svinjske masti

250 g C šećera u prahu

3 C vanilin šećera

1,5 kesica C praška za pecivo

1 jaje

200 ml kisele pavlake

2 limuna

1 kg brašna

džem od kajsije (najbolje domaći)

Za posipanje:

250 g C šećera u prahu

3 C vanilin šećera

Vanilice

Koraci pripreme

Mast dobro umutiti mikserom I isprati vodom nekoliko puta, dodati C šećer u prahu, C vanilin šećer, jaje, kiselu pavlaku i mutiti dok se ne dobije lepa glatka smesa.

U tu smesu dodati narendanu koricu i sok od limuna.

Brašno pomešati sa C praškom za pecivo i postepeno dodavati u smesu.

Zamesiti glatko testo i razvaljati ga oklagijom na 1 cm debljine. Malom okruglom modlom vaditi vanilice i ređati ih u pleh obložen pek papirom.

Peći oko pola sata na 180°C. Paziti da ostanu bele.

Pečene vanilice spajati sa džemom od kajsije i potom ih uvaljati u C šećer u prahu, pomešan sa C vanilin šećerom.

Naši proizvodi

Vanilice

Koraci pripreme

Mast dobro umutiti mikserom I isprati vodom nekoliko puta, dodati C šećer u prahu, C vanilin šećer, jaje, kiselu pavlaku i mutiti dok se ne dobije lepa glatka smesa.

U tu smesu dodati narendanu koricu i sok od limuna.

Brašno pomešati sa C praškom za pecivo i postepeno dodavati u smesu.

Zamesiti glatko testo i razvaljati ga oklagijom na 1 cm debljine. Malom okruglom modlom vaditi vanilice i ređati ih u pleh obložen pek papirom.

Peći oko pola sata na 180°C. Paziti da ostanu bele.

Pečene vanilice spajati sa džemom od kajsije i potom ih uvaljati u C šećer u prahu, pomešan sa C vanilin šećerom.

Autor

Rosa

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept