burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Srednje

broj porcija10

Umotane kokos kugle

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
10

Sastojci

Cokoladna kora

140 g Brasna

2 kašika C Kakao prah

80 g Margarina

50 g C Šećer u prahu

1 malo Zumanjak

1 kesica C Vanilin šećer

1 kesica C Prašak za pecivo

2 kašika Mleko

1 kašika Narandzina korica naribana

Kokos punjenje

1 malo Belance

50 g Secer

80 g C Kokosovo brašno

Ukrasavanje

50 g Cokolada za kuvanje

Umotane kokos kugle

Malo drugacije kokos kuglice. Omotane cokoladnim testom. Dekorativne i ukusne.

Koraci pripreme

Korak 1

Za kakao koru sve sastojke izmesati i dobro zamesiti testo.

Korak 2

Za kokos punjenje potrebno je umutiti belance sa secerom. Kad dobijemo lep sam dodajemo kokos. Smesa ne sme da bude jako gusta jer ce nam se raspadati. Zato kokos postepeno dodajemo. Vlaznom rukom formiramo kuglice

Korak 3

Kakao testo delimo na 10 delova. Formiramo loptice. Svaku lopticu razvijemo i na sredinu stavimo kokos lopticu. Zatim testom oblozimo kokos kuglu. Dobijemo malu lopticu.
Tako uradimo dok ne formiramo sve loptice. Redjamo u pleh za pecenje.

Korak 4

Loptice pecemo na 180' oko 20 minuta. Nakon pecenja urasimo otopljenom cokoladom.

Naši proizvodi

Umotane kokos kugle

Malo drugacije kokos kuglice. Omotane cokoladnim testom. Dekorativne i ukusne.

Koraci pripreme

Korak 1

Za kakao koru sve sastojke izmesati i dobro zamesiti testo.

Korak 2

Za kokos punjenje potrebno je umutiti belance sa secerom. Kad dobijemo lep sam dodajemo kokos. Smesa ne sme da bude jako gusta jer ce nam se raspadati. Zato kokos postepeno dodajemo. Vlaznom rukom formiramo kuglice

Korak 3

Kakao testo delimo na 10 delova. Formiramo loptice. Svaku lopticu razvijemo i na sredinu stavimo kokos lopticu. Zatim testom oblozimo kokos kuglu. Dobijemo malu lopticu.
Tako uradimo dok ne formiramo sve loptice. Redjamo u pleh za pecenje.

Korak 4

Loptice pecemo na 180' oko 20 minuta. Nakon pecenja urasimo otopljenom cokoladom.

Autor

Eva Zelenka
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept