burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Tradicionalne vanilice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

400 g brašna

60 g gustina

90 g šećera u prahu

210 g hladnog putera

100 g mlevenih pečenih lešnika

2 jaja

džem od kajsija

Tradicionalne vanilice

Koraci pripreme

Brašno, gustin i šećer u prahu pomešati, a zatim dodati mlevene pečene lešnike, jaja i puter isecen na listove. Zamesiti testo, uviti ga u pvc foliju i ostaviti da odstoji 1h u frižideru.

Posle sat vremena na pobrašnjavljenoj radnoj površini razviti testo tanko, pa modlicom ili čašom vaditi krugove.

Ređati na papir za pečenje, odmaknute jedne od drugih i peći 7 minuta na 200 stepeni.

Ohlađene kružiće premazati džemom, a zatim spajati po dva, uvaljati u prah šećer zamirisan vanilinim šećerom.

Naši proizvodi

Tradicionalne vanilice

Koraci pripreme

Brašno, gustin i šećer u prahu pomešati, a zatim dodati mlevene pečene lešnike, jaja i puter isecen na listove. Zamesiti testo, uviti ga u pvc foliju i ostaviti da odstoji 1h u frižideru.

Posle sat vremena na pobrašnjavljenoj radnoj površini razviti testo tanko, pa modlicom ili čašom vaditi krugove.

Ređati na papir za pečenje, odmaknute jedne od drugih i peći 7 minuta na 200 stepeni.

Ohlađene kružiće premazati džemom, a zatim spajati po dva, uvaljati u prah šećer zamirisan vanilinim šećerom.

Autor

Dijana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept