burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija16

Tamarine sarmice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
16

Sastojci

3 kašike C kakaoa

1 l mleka

4 kašike C šećera u prahu

7 kašika brašna

100 g margarina

100 g C šlag krema

100 g C kokosovog brašna

Tamarine sarmice

Koraci pripreme

Staviti na šporet da se greje oko 850 ml mleka. Za to vreme u 100 ml mleka razmutiti 3 kašike C kakaoa i 4 kašike C šećera u prahu.

Kada mleko prokuva dodati u njega smesu kakaoa i šećera i u to dodati 7 kašika brašna. Na laganoj vatri mešati dok se ne zgusne. Otprilike nekoliko minuta. Kao za puding.

U vruće dodati 100 g margarina i ostaviti da se ohladi. Dok se fil hladi u 50-100 ml mleka umutiti 100 g C šlag krema.

U veliki pleh iz rerne (pleh koji se dobija uz rernu) staviti 100 g C kokosovog brašna, tako da je ceo dno pleha prekriveno kokosom.

Kada je fil skroz ohlađen razliti ga po kokosu i lagano razvući tako da bude jednake debljine u svim delovima tepsije. Preko "kore" od fila namazati umućeni šlag.

Dobijenu "koru" preseći po pola (širim delom tepsije), a zatim presecati i uspravno tako da se dobijaju trake širine oko 3 cm i dužine oko 20 cm.

Dobije se, u zavisnosti od pleha, negde oko 8 traka u jednom redu i isto toliko u redu ispod. Trake rolovati.

Dobijene sarmice možete odmah poslužiti.

Naši proizvodi

Tamarine sarmice

Koraci pripreme

Staviti na šporet da se greje oko 850 ml mleka. Za to vreme u 100 ml mleka razmutiti 3 kašike C kakaoa i 4 kašike C šećera u prahu.

Kada mleko prokuva dodati u njega smesu kakaoa i šećera i u to dodati 7 kašika brašna. Na laganoj vatri mešati dok se ne zgusne. Otprilike nekoliko minuta. Kao za puding.

U vruće dodati 100 g margarina i ostaviti da se ohladi. Dok se fil hladi u 50-100 ml mleka umutiti 100 g C šlag krema.

U veliki pleh iz rerne (pleh koji se dobija uz rernu) staviti 100 g C kokosovog brašna, tako da je ceo dno pleha prekriveno kokosom.

Kada je fil skroz ohlađen razliti ga po kokosu i lagano razvući tako da bude jednake debljine u svim delovima tepsije. Preko "kore" od fila namazati umućeni šlag.

Dobijenu "koru" preseći po pola (širim delom tepsije), a zatim presecati i uspravno tako da se dobijaju trake širine oko 3 cm i dužine oko 20 cm.

Dobije se, u zavisnosti od pleha, negde oko 8 traka u jednom redu i isto toliko u redu ispod. Trake rolovati.

Dobijene sarmice možete odmah poslužiti.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept