burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija30 komada

Šubarice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
30 komada

Sastojci

6 jaja

300 g šećera

12 kašika mleka

1/2 čaše ulja

400 g brašna

1 C prašak za pecivo

3 kašike C kakaoa

Za fil:

800 ml mleka

8 kašika šećera

1 C puding od vanile

4 kašike brašna

200 g margarina

250 g C šećera u prahu

2 kesice C vanilin šećera

Za valjanje i prelivanje:

200 g C kokosovog brašna

100 g čokolade

Šubarice

Koraci pripreme

Penasto umutiti jaja i šećer, dodati mleko, ulje, brašno, C prašak za pecivo i C kakao.

Peći u veliki pleh od rerne obložen pek papirom na 200 stepeni oko pola sata.

Za fil:
Odvojiti malo mleka da se razmuti puding i brašno. Ostatak mleka sa šećerom i C vanilin šećerom staviti da provri. U provrelo mleko dodati razmućen puding i brašno i skuvati fil.

Fil prekriti prijanjajućom folijom da se prohladi. Za to vreme umutiti margarin i C šećer u prahu.

U prohlađen fil dodati umućen margarin i sve zajedno umutiti da se dobije penasti fil.

Okruglom modlom vaditi kolače i preseći na pola.

Naneti fil na jednu polovinu, preklopiti drugim delom.

Nafilovati i sa strane i uvaljati u kokos.

Čokoladu otopiti na pari sa jednom kašikom vode i preliti kolače.

Naši proizvodi

Šubarice

Koraci pripreme

Penasto umutiti jaja i šećer, dodati mleko, ulje, brašno, C prašak za pecivo i C kakao.

Peći u veliki pleh od rerne obložen pek papirom na 200 stepeni oko pola sata.

Za fil:
Odvojiti malo mleka da se razmuti puding i brašno. Ostatak mleka sa šećerom i C vanilin šećerom staviti da provri. U provrelo mleko dodati razmućen puding i brašno i skuvati fil.

Fil prekriti prijanjajućom folijom da se prohladi. Za to vreme umutiti margarin i C šećer u prahu.

U prohlađen fil dodati umućen margarin i sve zajedno umutiti da se dobije penasti fil.

Okruglom modlom vaditi kolače i preseći na pola.

Naneti fil na jednu polovinu, preklopiti drugim delom.

Nafilovati i sa strane i uvaljati u kokos.

Čokoladu otopiti na pari sa jednom kašikom vode i preliti kolače.

Autor

Danijela

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept