0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
30 komada
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
30 komada
6 jaja
300 g šećera
12 kašika mleka
1/2 čaše ulja
400 g brašna
1 C prašak za pecivo
3 kašike C kakaoa
800 ml mleka
8 kašika šećera
1 C puding od vanile
4 kašike brašna
200 g margarina
250 g C šećera u prahu
2 kesice C vanilin šećera
200 g C kokosovog brašna
100 g čokolade
Penasto umutiti jaja i šećer, dodati mleko, ulje, brašno, C prašak za pecivo i C kakao.
Peći u veliki pleh od rerne obložen pek papirom na 200 stepeni oko pola sata.
Za fil:
Odvojiti malo mleka da se razmuti puding i brašno. Ostatak mleka sa šećerom i C vanilin šećerom staviti da provri. U provrelo mleko dodati razmućen puding i brašno i skuvati fil.
Fil prekriti prijanjajućom folijom da se prohladi. Za to vreme umutiti margarin i C šećer u prahu.
U prohlađen fil dodati umućen margarin i sve zajedno umutiti da se dobije penasti fil.
Okruglom modlom vaditi kolače i preseći na pola.
Naneti fil na jednu polovinu, preklopiti drugim delom.
Nafilovati i sa strane i uvaljati u kokos.
Čokoladu otopiti na pari sa jednom kašikom vode i preliti kolače.
Penasto umutiti jaja i šećer, dodati mleko, ulje, brašno, C prašak za pecivo i C kakao.
Peći u veliki pleh od rerne obložen pek papirom na 200 stepeni oko pola sata.
Za fil:
Odvojiti malo mleka da se razmuti puding i brašno. Ostatak mleka sa šećerom i C vanilin šećerom staviti da provri. U provrelo mleko dodati razmućen puding i brašno i skuvati fil.
Fil prekriti prijanjajućom folijom da se prohladi. Za to vreme umutiti margarin i C šećer u prahu.
U prohlađen fil dodati umućen margarin i sve zajedno umutiti da se dobije penasti fil.
Okruglom modlom vaditi kolače i preseći na pola.
Naneti fil na jednu polovinu, preklopiti drugim delom.
Nafilovati i sa strane i uvaljati u kokos.
Čokoladu otopiti na pari sa jednom kašikom vode i preliti kolače.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.