burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija25-30 štrudlica

Štrudlice sa pekmezom smokve

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
25-30 štrudlica

Sastojci

400-450 g brašna

140 g margarina

30 g masti

100 g šećera

50-60 g meda

na vrh kašičice C sode bikarbone

1/2 kašičice C praška za pecivo

malo soli

malo cimeta

rendana kora narandže

2 kašičice C vanilin šećera

2 jajeta

Za punjenje:

pekmez od smokve po potrebi

C šećer u prahu za posipanje

Štrudlice sa pekmezom smokve

Koraci pripreme

Margarin, mast, šećer, med, so, cimet, koricu od narandže, C vanilin šećer izmiksajte.

Dodajte jaja, izmiksajte, pa dodajte postepeno brašno pomešano sa C sodom bikarbonom i C praškom za pecivo.

Mešajte mikserom, a potom sa varjačom. Na pobrašnjen sto napravite kuglu, podelite na 4 dela.

Na pek papiru, pobrašnjenom, napravite kvadrat, razvaljajte dužinu pleha i oko 8-10 cm širine.

Na sredinu stavite pekmez od smokve i malo razmažite. Preklopite jednu stranu pa drugu.

Prebacite (prevrnite) u pleh obložen pek papirom štrudlicu, tako da sastav bude dole. Tako uradite sva 4 dela.

Ostavite pleh u frižider oko 45-50 minuta da se malo stegne. Isecite na veličinu štrudlice po želji.

Stavite u zagrejanu rernu na 190-200 C da se peče 12-15 minuta.

Još vruću iseći po već zasečenim rezovima. Po želji posuti C šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Štrudlice sa pekmezom smokve

Koraci pripreme

Margarin, mast, šećer, med, so, cimet, koricu od narandže, C vanilin šećer izmiksajte.

Dodajte jaja, izmiksajte, pa dodajte postepeno brašno pomešano sa C sodom bikarbonom i C praškom za pecivo.

Mešajte mikserom, a potom sa varjačom. Na pobrašnjen sto napravite kuglu, podelite na 4 dela.

Na pek papiru, pobrašnjenom, napravite kvadrat, razvaljajte dužinu pleha i oko 8-10 cm širine.

Na sredinu stavite pekmez od smokve i malo razmažite. Preklopite jednu stranu pa drugu.

Prebacite (prevrnite) u pleh obložen pek papirom štrudlicu, tako da sastav bude dole. Tako uradite sva 4 dela.

Ostavite pleh u frižider oko 45-50 minuta da se malo stegne. Isecite na veličinu štrudlice po želji.

Stavite u zagrejanu rernu na 190-200 C da se peče 12-15 minuta.

Još vruću iseći po već zasečenim rezovima. Po želji posuti C šećerom u prahu.

Autor

Nada

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept