0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Zahteva određeno umeće
25-30 štrudlica
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
25-30 štrudlica
400-450 g brašna
140 g margarina
30 g masti
100 g šećera
50-60 g meda
na vrh kašičice C sode bikarbone
1/2 kašičice C praška za pecivo
malo soli
malo cimeta
rendana kora narandže
2 kašičice C vanilin šećera
2 jajeta
pekmez od smokve po potrebi
C šećer u prahu za posipanje
Margarin, mast, šećer, med, so, cimet, koricu od narandže, C vanilin šećer izmiksajte.
Dodajte jaja, izmiksajte, pa dodajte postepeno brašno pomešano sa C sodom bikarbonom i C praškom za pecivo.
Mešajte mikserom, a potom sa varjačom. Na pobrašnjen sto napravite kuglu, podelite na 4 dela.
Na pek papiru, pobrašnjenom, napravite kvadrat, razvaljajte dužinu pleha i oko 8-10 cm širine.
Na sredinu stavite pekmez od smokve i malo razmažite. Preklopite jednu stranu pa drugu.
Prebacite (prevrnite) u pleh obložen pek papirom štrudlicu, tako da sastav bude dole. Tako uradite sva 4 dela.
Ostavite pleh u frižider oko 45-50 minuta da se malo stegne. Isecite na veličinu štrudlice po želji.
Stavite u zagrejanu rernu na 190-200 C da se peče 12-15 minuta.
Još vruću iseći po već zasečenim rezovima. Po želji posuti C šećerom u prahu.
Margarin, mast, šećer, med, so, cimet, koricu od narandže, C vanilin šećer izmiksajte.
Dodajte jaja, izmiksajte, pa dodajte postepeno brašno pomešano sa C sodom bikarbonom i C praškom za pecivo.
Mešajte mikserom, a potom sa varjačom. Na pobrašnjen sto napravite kuglu, podelite na 4 dela.
Na pek papiru, pobrašnjenom, napravite kvadrat, razvaljajte dužinu pleha i oko 8-10 cm širine.
Na sredinu stavite pekmez od smokve i malo razmažite. Preklopite jednu stranu pa drugu.
Prebacite (prevrnite) u pleh obložen pek papirom štrudlicu, tako da sastav bude dole. Tako uradite sva 4 dela.
Ostavite pleh u frižider oko 45-50 minuta da se malo stegne. Isecite na veličinu štrudlice po želji.
Stavite u zagrejanu rernu na 190-200 C da se peče 12-15 minuta.
Još vruću iseći po već zasečenim rezovima. Po želji posuti C šećerom u prahu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.