burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcijaoko 50 komada

Starinske ružice - mandoline

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
oko 50 komada

Sastojci

300 g svinjska mast

200 ml mleka

1 kašičica šećera

2 žumanceta

1 celo jaje

800 g brašna

korica od limuna

1/2 kockice kvasca

Fil:

2 belanceta

16 kašika kristal šećera

200 g mlevenih oraha

Za posipanje:

200 g C šećera u prahu

1 C vanilin šećer

Starinske ružice - mandoline

Koraci pripreme

Mleko smlačiti, dodati kvasac i šećer i od 800 g brašna odvojiti 6 kašika brašna i dodati u mleko da nadođe.

Umutiti mast sa jajima i polako, i nadalje varjačom dodati nadošli kvasac i postepeno dodavati preostalo brašno, umesiti i ostaviti da se udvostruči.

Za to vreme umutiti belanaca sa kristal šećerom pa dodati mlevene orahe.

Premestiti testo, kidati loptice veličine srednjeg oraha, rastanjiti u krug na dlanu ili radnoj površini, stavljati po kašičicu fila i zatvoriti odnosno blago spojiti vrhove.

Ređati u pleh, da odstoje 10-tak minuta i peći na 200 stepeni oko 20 minuta, samo malo da uhvate boju.

Kada se ohlade valjati u C šećer u prahu pomešan sa C vanilin šećerom.

Naši proizvodi

Starinske ružice - mandoline

Koraci pripreme

Mleko smlačiti, dodati kvasac i šećer i od 800 g brašna odvojiti 6 kašika brašna i dodati u mleko da nadođe.

Umutiti mast sa jajima i polako, i nadalje varjačom dodati nadošli kvasac i postepeno dodavati preostalo brašno, umesiti i ostaviti da se udvostruči.

Za to vreme umutiti belanaca sa kristal šećerom pa dodati mlevene orahe.

Premestiti testo, kidati loptice veličine srednjeg oraha, rastanjiti u krug na dlanu ili radnoj površini, stavljati po kašičicu fila i zatvoriti odnosno blago spojiti vrhove.

Ređati u pleh, da odstoje 10-tak minuta i peći na 200 stepeni oko 20 minuta, samo malo da uhvate boju.

Kada se ohlade valjati u C šećer u prahu pomešan sa C vanilin šećerom.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept