0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
oko 30 vanilica
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
oko 30 vanilica
250 g svinjske masti
250 g mlevenih oraha
1 jaje + 1 žumance
kora i sok od 1/2 limuna
300 g mekog brašna
džem od kajsija za mazanje
C šećer u prahu
C vanilin šećer
Izmešati sve navedene sastojke. Razviti oklagijim debljine prsta testo.
Uzeti malu okruglu modlu i seći - vaditi krugove od testa.
Peći na laganoj temperaturi na 180 stepeni oko 20 min.
Zatim ih ohladiti, a potom mazati džem od kajsija između 2 ispečena kruga.
Potom valjati u C šećer u prahu pomešan sa C vanilin šećerom.
Izmešati sve navedene sastojke. Razviti oklagijim debljine prsta testo.
Uzeti malu okruglu modlu i seći - vaditi krugove od testa.
Peći na laganoj temperaturi na 180 stepeni oko 20 min.
Zatim ih ohladiti, a potom mazati džem od kajsija između 2 ispečena kruga.
Potom valjati u C šećer u prahu pomešan sa C vanilin šećerom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.