0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
26 komada
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
26 komada
1 jaje
120 g margarina
1 kašika kisele pavlake
2 kašike C Šećera u prahu
250 g brašna
1 kašičica C Praška za pecivo (3 g)
250 ml vode
250 g šećera
2 kesice C vanilin šećera
U vangli razbiti jedno jaje i dodati dve kašike C Šećera u prahu.
Zatim dodati jednu kašiku kisele pavlake i 120 g omekšalog margarina.
Sve mešati varjačom, ne koristiti mikser. Nakon toga dodati brašno i 1 kašičicu C Praška za pecivo.
Umesiti testo i odvajiti kuglice od testa veličine većeg oraha.
Svaku kuglicu razviti u manji valjak, a zatim staviti testo na češalj i prstima lepo utapkati i uviti u manju kiflicu.
Krajeve sastaviti i u sredinu staviti po jedan badem.
Urmašice peći 15-20 minuta na 180°C.
Dok se urmašice peku možete pripremiti preliv koji je potrebno kuvati 10 minuta I ostaviti da se hladi.
Pečene urmašice preliti sirupom.
U vangli razbiti jedno jaje i dodati dve kašike C Šećera u prahu.
Zatim dodati jednu kašiku kisele pavlake i 120 g omekšalog margarina.
Sve mešati varjačom, ne koristiti mikser. Nakon toga dodati brašno i 1 kašičicu C Praška za pecivo.
Umesiti testo i odvajiti kuglice od testa veličine većeg oraha.
Svaku kuglicu razviti u manji valjak, a zatim staviti testo na češalj i prstima lepo utapkati i uviti u manju kiflicu.
Krajeve sastaviti i u sredinu staviti po jedan badem.
Urmašice peći 15-20 minuta na 180°C.
Dok se urmašice peku možete pripremiti preliv koji je potrebno kuvati 10 minuta I ostaviti da se hladi.
Pečene urmašice preliti sirupom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.