burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija26 komada

Sočne urmašice na češalj

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
26 komada

Sastojci

1 jaje

120 g margarina

1 kašika kisele pavlake

2 kašike C Šećera u prahu

250 g brašna

1 kašičica C Praška za pecivo (3 g)

Preliv:

250 ml vode

250 g šećera

2 kesice C vanilin šećera

Sočne urmašice na češalj

Koraci pripreme

U vangli razbiti jedno jaje i dodati dve kašike C Šećera u prahu.

Zatim dodati jednu kašiku kisele pavlake i 120 g omekšalog margarina.

Sve mešati varjačom, ne koristiti mikser. Nakon toga dodati brašno i 1 kašičicu C Praška za pecivo.

Umesiti testo i odvajiti kuglice od testa veličine većeg oraha.

Svaku kuglicu razviti u manji valjak, a zatim staviti testo na češalj i prstima lepo utapkati i uviti u manju kiflicu.

Krajeve sastaviti i u sredinu staviti po jedan badem.

Urmašice peći 15-20 minuta na 180°C.

Dok se urmašice peku možete pripremiti preliv koji je potrebno kuvati 10 minuta I ostaviti da se hladi.

Pečene urmašice preliti sirupom.

Naši proizvodi

Sočne urmašice na češalj

Koraci pripreme

U vangli razbiti jedno jaje i dodati dve kašike C Šećera u prahu.

Zatim dodati jednu kašiku kisele pavlake i 120 g omekšalog margarina.

Sve mešati varjačom, ne koristiti mikser. Nakon toga dodati brašno i 1 kašičicu C Praška za pecivo.

Umesiti testo i odvajiti kuglice od testa veličine većeg oraha.

Svaku kuglicu razviti u manji valjak, a zatim staviti testo na češalj i prstima lepo utapkati i uviti u manju kiflicu.

Krajeve sastaviti i u sredinu staviti po jedan badem.

Urmašice peći 15-20 minuta na 180°C.

Dok se urmašice peku možete pripremiti preliv koji je potrebno kuvati 10 minuta I ostaviti da se hladi.

Pečene urmašice preliti sirupom.

Autor

blog Slađini recepti

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept