0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
oko 48 kiflica
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
oko 48 kiflica
800 g brašna
malo šećera
C suvi kvasac
400 ml vode
200 ml ulja
2 kašike C kakaoa
nadev po želji
C šećer u prahu za posipanje
ili 1 l vode i 600 g šećera za saft
U dve vanglice odvojiti po 400 g brašna, u jednu odmah dodati C kakao po želji.
Od 400 ml mlake vode odvojiti malo i u nju staviti kvasac sa malo brašna i šećera da nadođe.
Kada je kvasac nadošao, sipati po pola u vanglice, isto uraditi sa preostalom mlakom vodom, podeliti je u obe vangle.
Dodati po 100 ml ulja i umesiti testo. Kada testo odstoji da se udvostruči premesiti ga i praviti loptice od svake smese.
Odvojiti po 6 loptica od svake mase. Oklagijom razvijati po jednu crnu i belu, stavljati jednu na drugu, i seći tako da ispadne po osam kiflica.
Puniti ih nadevom po želji i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta zavisno od rerne.
Posuti C šećerom u prahu ili skuvati 1 l vode sa šećerom, da vri par minuta i tako prohlađeno prelivati preko kiflica.
U dve vanglice odvojiti po 400 g brašna, u jednu odmah dodati C kakao po želji.
Od 400 ml mlake vode odvojiti malo i u nju staviti kvasac sa malo brašna i šećera da nadođe.
Kada je kvasac nadošao, sipati po pola u vanglice, isto uraditi sa preostalom mlakom vodom, podeliti je u obe vangle.
Dodati po 100 ml ulja i umesiti testo. Kada testo odstoji da se udvostruči premesiti ga i praviti loptice od svake smese.
Odvojiti po 6 loptica od svake mase. Oklagijom razvijati po jednu crnu i belu, stavljati jednu na drugu, i seći tako da ispadne po osam kiflica.
Puniti ih nadevom po želji i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta zavisno od rerne.
Posuti C šećerom u prahu ili skuvati 1 l vode sa šećerom, da vri par minuta i tako prohlađeno prelivati preko kiflica.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.