burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcijaoko 48 kiflica

Šarene kiflice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
oko 48 kiflica

Sastojci

800 g brašna

malo šećera

C suvi kvasac

400 ml vode

200 ml ulja

2 kašike C kakaoa

nadev po želji

C šećer u prahu za posipanje

ili 1 l vode i 600 g šećera za saft

Šarene kiflice

Koraci pripreme

U dve vanglice odvojiti po 400 g brašna, u jednu odmah dodati C kakao po želji.

Od 400 ml mlake vode odvojiti malo i u nju staviti kvasac sa malo brašna i šećera da nadođe.

Kada je kvasac nadošao, sipati po pola u vanglice, isto uraditi sa preostalom mlakom vodom, podeliti je u obe vangle.

Dodati po 100 ml ulja i umesiti testo. Kada testo odstoji da se udvostruči premesiti ga i praviti loptice od svake smese.

Odvojiti po 6 loptica od svake mase. Oklagijom razvijati po jednu crnu i belu, stavljati jednu na drugu, i seći tako da ispadne po osam kiflica.

Puniti ih nadevom po želji i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta zavisno od rerne.

Posuti C šećerom u prahu ili skuvati 1 l vode sa šećerom, da vri par minuta i tako prohlađeno prelivati preko kiflica.

Naši proizvodi

Šarene kiflice

Koraci pripreme

U dve vanglice odvojiti po 400 g brašna, u jednu odmah dodati C kakao po želji.

Od 400 ml mlake vode odvojiti malo i u nju staviti kvasac sa malo brašna i šećera da nadođe.

Kada je kvasac nadošao, sipati po pola u vanglice, isto uraditi sa preostalom mlakom vodom, podeliti je u obe vangle.

Dodati po 100 ml ulja i umesiti testo. Kada testo odstoji da se udvostruči premesiti ga i praviti loptice od svake smese.

Odvojiti po 6 loptica od svake mase. Oklagijom razvijati po jednu crnu i belu, stavljati jednu na drugu, i seći tako da ispadne po osam kiflica.

Puniti ih nadevom po želji i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta zavisno od rerne.

Posuti C šećerom u prahu ili skuvati 1 l vode sa šećerom, da vri par minuta i tako prohlađeno prelivati preko kiflica.

Autor

Marijana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept