burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Salčići

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

600 g brašna

4 žumanca

2 kašike ulja

sok 1 1/2 limuna

čaša vode

u salo 100g brašna

400 g sala

po želji C šećer u prahu

C vanilin šećer

Salčići

Koraci pripreme

Mesite smesu sve dok testo ne prestane da se lepi za ruke.

Izručite kiselo testo na dasku posutu brašnom, oblikujte jufku i namažite je dobro salom.

Ispresavijajte jufku nekoliko puta, uvek je mažući salom dok ne potrošite svu mast.

Koliko dobro izmažete kiselo testo sa salom, toliko će vam salčići biti lisnati.

Preklopite na kraju jufku i ostavite da odstoji 30 minuta da naraste.

Posle toga uzmite jufku i razvucite testo na debljinu od 5 mm, isecite pravougaonike i oblikujte kiflice, ispunite ih džemom i složite na pleh.

Pecite salčiće na umerenoj toploti od 180 C nekih 30-40 minuta. .

Posle pečenja salčiće - kiflice uvaljajte u C šećer u prahu sa malo C vanilin šećera.

Sve sastojke sjediniti i napraviti testo.

Naši proizvodi

Salčići

Koraci pripreme

Mesite smesu sve dok testo ne prestane da se lepi za ruke.

Izručite kiselo testo na dasku posutu brašnom, oblikujte jufku i namažite je dobro salom.

Ispresavijajte jufku nekoliko puta, uvek je mažući salom dok ne potrošite svu mast.

Koliko dobro izmažete kiselo testo sa salom, toliko će vam salčići biti lisnati.

Preklopite na kraju jufku i ostavite da odstoji 30 minuta da naraste.

Posle toga uzmite jufku i razvucite testo na debljinu od 5 mm, isecite pravougaonike i oblikujte kiflice, ispunite ih džemom i složite na pleh.

Pecite salčiće na umerenoj toploti od 180 C nekih 30-40 minuta. .

Posle pečenja salčiće - kiflice uvaljajte u C šećer u prahu sa malo C vanilin šećera.

Sve sastojke sjediniti i napraviti testo.

Autor

Sanela

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept