burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija30

Salčići

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
30

Sastojci

1 kg brašna

250 g sala

200 g brašna

3 žumanca

3 kašike rakija

3 kašike ulja

3 kašike sirća

300 g hladna voda

C vanilin šećer

C šećer u prahu

200 g pekmeza

Salčići

Koraci pripreme

Utrljati 200 g brašna sa 250 g sala i podeliti na tri dela.

U vanglu sipati 1 kg brašna, dodati vodu, sirće, ulje, rakiju, žumanca. Umesiti testo.

Oklagijom razvući u pravougaonik, premazati 1/3 sala i preklopiti.

Staviti testo u kesu pa u frižider na 30 minuta. Tako još dva puta.

Onda opet razvučete testo izrežete na kocke, stavite pekmez i preklopite.

Peći 20-25 min na 180 C.

Tople kolače posuti C šećerom u prahu, koji je pomešan sa C vanilin šećerom.

Naši proizvodi

Salčići

Koraci pripreme

Utrljati 200 g brašna sa 250 g sala i podeliti na tri dela.

U vanglu sipati 1 kg brašna, dodati vodu, sirće, ulje, rakiju, žumanca. Umesiti testo.

Oklagijom razvući u pravougaonik, premazati 1/3 sala i preklopiti.

Staviti testo u kesu pa u frižider na 30 minuta. Tako još dva puta.

Onda opet razvučete testo izrežete na kocke, stavite pekmez i preklopite.

Peći 20-25 min na 180 C.

Tople kolače posuti C šećerom u prahu, koji je pomešan sa C vanilin šećerom.

Autor

Jasmina

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept