burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija10

Salčići

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
10

Sastojci

2 jaja

2 šake šećera

250 ml mleka

1 kašičica šećera

1/2 kašičice soli

kvasac (može kesica suvog ili kockica svežeg)

250 ml belog vina

oko 1 kg brašna

400-500 g sala

C šećer u prahu

Salčići

Koraci pripreme

Salo očistiti od žilica, samleti na mašini za meso, podeliti na 4 dela i ostaviti u frižider minimum 3 sata.

U toplo mleko dodati kvasac, kasičicu sečera, pola kašičice soli i malo brašna i ostaviti 15stak minuta da nadođe.

U posudu za mešenje umutiti jaja sa šećerom pa dodati belo vino i mleko sa nadošlim kvascem.

Prosejati brašno pa zamesiti testo. Mesiti oko 10 min.

Testo onda razvući u koru debljine oko 1 cm, premazati 1/4 sala pa iseći na trake i presaviti ka unutra da se dobije kompaktna celina. Ostaviti da odstoji 5 min. pa opet razvući koru, pa još 3 puta ponoviti proces.

Na kraju koru iseći na kockice, filovati ih džemom od šljiva (ja ubacim i orahe krupno naseckane) i preklopiti na pola da se dobiju trouglići.

Pripremljene salčiće peći u zagrejanoj rerni dok lepo ne porumene. Ohladiti i posuti C šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Salčići

Koraci pripreme

Salo očistiti od žilica, samleti na mašini za meso, podeliti na 4 dela i ostaviti u frižider minimum 3 sata.

U toplo mleko dodati kvasac, kasičicu sečera, pola kašičice soli i malo brašna i ostaviti 15stak minuta da nadođe.

U posudu za mešenje umutiti jaja sa šećerom pa dodati belo vino i mleko sa nadošlim kvascem.

Prosejati brašno pa zamesiti testo. Mesiti oko 10 min.

Testo onda razvući u koru debljine oko 1 cm, premazati 1/4 sala pa iseći na trake i presaviti ka unutra da se dobije kompaktna celina. Ostaviti da odstoji 5 min. pa opet razvući koru, pa još 3 puta ponoviti proces.

Na kraju koru iseći na kockice, filovati ih džemom od šljiva (ja ubacim i orahe krupno naseckane) i preklopiti na pola da se dobiju trouglići.

Pripremljene salčiće peći u zagrejanoj rerni dok lepo ne porumene. Ohladiti i posuti C šećerom u prahu.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept