burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcijaoko 20

Salčići

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
oko 20

Sastojci

200 g svinjskog sala

500 g mekog belog brašna

1 prstohvat soli

1 jaje

oko 200 ml belog vina

1 čašica šljivovice

C šećer u prahu za posipanje

C vanilin šećer

džem od šljiva

Salčići

Koraci pripreme

Salo samleti u mašini za mlevenje mesa ili u blenderu, bitno da je usitnjeno i lako za premazivanje.

Brašno zamesiti sa jajetom, soli, vinom, rakijom i jednom kašikom sala.

Razvaljati ga u online kvadrata, premazati 1/3 sala i sklopiti u pismo, ostaviti da miruje 30 minuta. Postupak ponoviti još 2 puta.

Onda razvaljati testo debljine 1cm, iseći na kvadratiće i staviti po kašičicu džema od šljiva. Blago preklopiti i poređati u tepsiju pokrivenu pek papirom.

Peći 20-tak minuta dok se ne razlistaju i ne dobiju blago rumenu boju.

Vruće salčiće obilno uvaljati u C šećer u prahu pomešan sa usitnjenim C vanilin šećerom.

Služiti kada budu potpuno hladni.

Naši proizvodi

Salčići

Koraci pripreme

Salo samleti u mašini za mlevenje mesa ili u blenderu, bitno da je usitnjeno i lako za premazivanje.

Brašno zamesiti sa jajetom, soli, vinom, rakijom i jednom kašikom sala.

Razvaljati ga u online kvadrata, premazati 1/3 sala i sklopiti u pismo, ostaviti da miruje 30 minuta. Postupak ponoviti još 2 puta.

Onda razvaljati testo debljine 1cm, iseći na kvadratiće i staviti po kašičicu džema od šljiva. Blago preklopiti i poređati u tepsiju pokrivenu pek papirom.

Peći 20-tak minuta dok se ne razlistaju i ne dobiju blago rumenu boju.

Vruće salčiće obilno uvaljati u C šećer u prahu pomešan sa usitnjenim C vanilin šećerom.

Služiti kada budu potpuno hladni.

Autor

Anica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept