burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija30 komada

Salčići

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
30 komada

Sastojci

Testo:

350 g brašna

100 ml belog vina

1 kašičica masti

1 jaje

malo soli

1 limun (rendana korica)

Za premazivanje testa:

250 g mlevenog sala

3 velike kašike brašna (uzeti od 350 g)

1 kašika sirćeta

Fil:

džem po želji

150 g C šećera u prahu (za posipanje)

1 kesica C vanilin šećera

Salčići

Koraci pripreme

U vangli za mešenje staviti brašno i malo soli pa i sve ostalo. Zamesiti dobro testo da bude glatko (da se ne lepi za ruke).

Testo ostaviti 2-3 sata da odstoji u frizideru.

Zatim razviti koru što tanje. Razvijenu koru premazati polovinom pripremljenog sala (salo treba izmešati sa brašnom) pa uviti testo u rolat. Rolat malo spljeskati i preklopiti.

Testo ostaviti 15 minuta da odstoji. Zatim sve isto ponoviti, razviti koru, premazati salom i uviti u rolat, spljeskati malo rolat pa ga preklopiti, ponovo da odstoji 15 minuta.

Posle tog vremena razviti koru 1/2cm i iseći na željene parčiće i filovati džemom i preklopiti.

Poređati u pleh. Testo neka odstoji 30 min.

Peći na 200 C oko 20 minuta.

Ispečene salčiće posuti prah šećerom koji ste prethodno pomešali sa C vanillin šećerom.

Naši proizvodi

Salčići

Koraci pripreme

U vangli za mešenje staviti brašno i malo soli pa i sve ostalo. Zamesiti dobro testo da bude glatko (da se ne lepi za ruke).

Testo ostaviti 2-3 sata da odstoji u frizideru.

Zatim razviti koru što tanje. Razvijenu koru premazati polovinom pripremljenog sala (salo treba izmešati sa brašnom) pa uviti testo u rolat. Rolat malo spljeskati i preklopiti.

Testo ostaviti 15 minuta da odstoji. Zatim sve isto ponoviti, razviti koru, premazati salom i uviti u rolat, spljeskati malo rolat pa ga preklopiti, ponovo da odstoji 15 minuta.

Posle tog vremena razviti koru 1/2cm i iseći na željene parčiće i filovati džemom i preklopiti.

Poređati u pleh. Testo neka odstoji 30 min.

Peći na 200 C oko 20 minuta.

Ispečene salčiće posuti prah šećerom koji ste prethodno pomešali sa C vanillin šećerom.

Autor

blog Slađini recepti

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept