0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
10
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10
200 g keksa
1 šolja proceđene kafe
100 g čokolade
malo C šećera u prahu
1/2 margarina
100 g C šećera u prahu
50 g C kokosa
200 g mlevenog keksa
C šećer u prahu
malo margarina
malo soka od narandže
žele bombone
Crno bela salamica:
U 200 g keksa sipamo kafu, stavimo 100 g čokolade, malo C šećera u prahu i umesimo.
Potrebno je i da se doda još malo čokolade ako nije smesa baš crna.
Na kesu razvijemo koru, zatim pravimo u drugoj posudi beli premaz koji premazujemo preko crne kore: 1/2 margarina, 100 g C šećera u prahu i 50 g C kokosa umutimo i premažemo koru.
Zatim uvijemo u salamicu i ostavimo da se hladi u frižideru.
Bela salamica:
200 g keksa mlevenog pomesamo sa C šećerom u prahu, malo margarina i malo soka od narandže, iseckamo žele bombone i mesimo.
Od ove smese formiramo salamicu i stavimo u frižider da se stegne.
Crno bela salamica:
U 200 g keksa sipamo kafu, stavimo 100 g čokolade, malo C šećera u prahu i umesimo.
Potrebno je i da se doda još malo čokolade ako nije smesa baš crna.
Na kesu razvijemo koru, zatim pravimo u drugoj posudi beli premaz koji premazujemo preko crne kore: 1/2 margarina, 100 g C šećera u prahu i 50 g C kokosa umutimo i premažemo koru.
Zatim uvijemo u salamicu i ostavimo da se hladi u frižideru.
Bela salamica:
200 g keksa mlevenog pomesamo sa C šećerom u prahu, malo margarina i malo soka od narandže, iseckamo žele bombone i mesimo.
Od ove smese formiramo salamicu i stavimo u frižider da se stegne.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.