burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija5

Ružice sa džemom od malina

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
5

Sastojci

100 ml tople vode

1 kesica C suvog kavsca

1 kašičica šećera za kvasac

200 ml toplog mleka

1 jaje

50 g šećera za testo

60 g rastopljenog maslaca ili margarina

1 kašika narendane korice narandže

1 prstohvat soli

600 g brašna

Premaz:

oko 4-5 kašika džema od malina

1 jaje

C šećer u prahu

Ružice sa džemom od malina

Koraci pripreme

U toploj vodi pomešati kvasac i kašiku šećera, da se kvasac rastopi. U činiji sipati mleko, rastopljen puter, dodati šećer, so i jaje, izmešati.

Dodavati postepeno brašno i umesiti mekano testo. Ostaviti testo da odmara oko 30 minuta.

Razmesiti testo i posuti rendanom koricom narandže. Premesiti i pokriti testo ostaviti da odmori oko 10 minuta. Razvući testo. Premazati džem od malina.

Umotati rolat i iseći parčiće debljine 2 prsta. Ružice poređati u pleh oložen pek papirom ili u kalup za mafine.

Premazati umućenim jajetom. Peći na 200 C oko 30 minuta.

Služiti prohlađene ružice posute C šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Ružice sa džemom od malina

Koraci pripreme

U toploj vodi pomešati kvasac i kašiku šećera, da se kvasac rastopi. U činiji sipati mleko, rastopljen puter, dodati šećer, so i jaje, izmešati.

Dodavati postepeno brašno i umesiti mekano testo. Ostaviti testo da odmara oko 30 minuta.

Razmesiti testo i posuti rendanom koricom narandže. Premesiti i pokriti testo ostaviti da odmori oko 10 minuta. Razvući testo. Premazati džem od malina.

Umotati rolat i iseći parčiće debljine 2 prsta. Ružice poređati u pleh oložen pek papirom ili u kalup za mafine.

Premazati umućenim jajetom. Peći na 200 C oko 30 minuta.

Služiti prohlađene ružice posute C šećerom u prahu.

Autor

Danijela

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept