burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija30

Ružice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
30

Sastojci

200 g svinjske masti

100 ml mleka

20 g svežeg kvasca

1 jaje

1 žumance

1 kašičica šećera

1 kesica C vanilin šećera

oko 700 g brašna

Za fil:

150 g šećera

150 g mlevenih oraha

1 belanac

C šećer u prahu za posipanje

Ružice

Koraci pripreme

U mlako mleko otopiti sveži kvasac sa kašičicom šećera i ostaviti ga da nadođe.

Mast umutiti viljuškom, dodati C vanilin šećer, dodati jaje i jedno žumance.

Sve lepo sjediniti, zatim dodati mleko i postepeno dodavati brašno dok se ne dobije glatko i meko testo.

Prekriti vanglu i ostaviti testo da odstoji oko 45 minuta.

Za to vreme pripremiti fil na sledeći način:

Umutiti penasto belanac, dodati šećer, mlevene orahe i sve lepo pomešati.

Otkidati kuglice veličine manje loptice od testa, oblikovati kuglicu, rastanjiti je dlanovima u veći krug i na sredini tog kruga staviti po kašičicu fila.

Krajeve spojiti tako da ih zgužvate na vrhu i napraviti kao malu vrećicu.

Tako dobijene ružice stavljati u pleh na papir za pečenje, ostaviti ih da odstoje oko pola sata.

Zagrejati rernu i peći ih na 200 stepeni oko pola sata (čim porumene staviti foliju odgore da ne izgore).

Ispečene i prohlađene ružice uvaljati u C šećer u prahu.

Naši proizvodi

Ružice

Koraci pripreme

U mlako mleko otopiti sveži kvasac sa kašičicom šećera i ostaviti ga da nadođe.

Mast umutiti viljuškom, dodati C vanilin šećer, dodati jaje i jedno žumance.

Sve lepo sjediniti, zatim dodati mleko i postepeno dodavati brašno dok se ne dobije glatko i meko testo.

Prekriti vanglu i ostaviti testo da odstoji oko 45 minuta.

Za to vreme pripremiti fil na sledeći način:

Umutiti penasto belanac, dodati šećer, mlevene orahe i sve lepo pomešati.

Otkidati kuglice veličine manje loptice od testa, oblikovati kuglicu, rastanjiti je dlanovima u veći krug i na sredini tog kruga staviti po kašičicu fila.

Krajeve spojiti tako da ih zgužvate na vrhu i napraviti kao malu vrećicu.

Tako dobijene ružice stavljati u pleh na papir za pečenje, ostaviti ih da odstoje oko pola sata.

Zagrejati rernu i peći ih na 200 stepeni oko pola sata (čim porumene staviti foliju odgore da ne izgore).

Ispečene i prohlađene ružice uvaljati u C šećer u prahu.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept