burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcijazavisi od veličine modle

Ruske šubarice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
zavisi od veličine modle

Sastojci

Testo:

4 jaja

8 kašika vode

12 kašika šećera

15 kašika brašna

2 kašike C kakaoa

1/2 C prašak za pecivo

Fil:

1/2 l mleko

5 kašika šećera

5 kašika brašna

125 g margarina

100 g C šećera u prahu

Glazura:

100 g čokolada

5 kašika mleka

100 g kristal šećera

20 g margarina

200 g C kokosovo brašno

Dekoracija:

žele bombone u obliku srca

Ruske šubarice

Koraci pripreme

Testo:
Umutiti belanca postepeno dodajući kristal šećer. Kada umutite šam dodajte hladnu vodu, žumanca. Umutiti špatulom. Dodati brašno, C kakao i C prašak za pecivo.

Sve spojiti špatulom. Izliti smsu u podmazan pleh ( spram broja jaja znate u kom plehu pečete koru za tortu da bi dobili odgovarajuću debljinu kore, ne previše).

Peći na 200 C dok se ne odvoji kora od ivica. Koru prebaciti na tacnu i ohladiti. Vaditi krugove čašicom za rakiju, čepom od flaše ili dr. u zavisnosti od veličine koja vam odgovara. Broj oblika mora biti paran.

Fil:
U hladno mleko umešati brašno i šećer i promešati da se rastvore grudvice. Dodati parčence margarina. Kuvati na tihoj vatri do čvrstine pudinga.

Prekriti fil kesom za zamrzivač, da kesa bude na filu i ivicama, da ne bi ušao vazduh i hvatala se korica.

Margarin umutiti sa C šećerom u prahu i u to umešati ohlađen fil. 1/2 smese staviti u dres kesu i na 1/2 oblika-krugova filovati u krug, voditi računa da ne pređe ivice.

Preklopiti drugom polovinom oblika - krugova bez jakog pritiskanja. Ja stavim u zamrzivač na pola sata i tek tada nožićem nafilovati fil na bočne strane kolača i uvaljajte kolač u C kokosovo brašno.

Glazura:
Sve sastojke sastaviti i otopiti na tihoj vatri. Na vrh svakog kolača dodajte i po vrhu ravnomerno razmažite kašičicu istopljene čokolade.

Staviti dekoraciju. Ruske kape držite u frižideru do posluženja.

Naši proizvodi

Ruske šubarice

Koraci pripreme

Testo:
Umutiti belanca postepeno dodajući kristal šećer. Kada umutite šam dodajte hladnu vodu, žumanca. Umutiti špatulom. Dodati brašno, C kakao i C prašak za pecivo.

Sve spojiti špatulom. Izliti smsu u podmazan pleh ( spram broja jaja znate u kom plehu pečete koru za tortu da bi dobili odgovarajuću debljinu kore, ne previše).

Peći na 200 C dok se ne odvoji kora od ivica. Koru prebaciti na tacnu i ohladiti. Vaditi krugove čašicom za rakiju, čepom od flaše ili dr. u zavisnosti od veličine koja vam odgovara. Broj oblika mora biti paran.

Fil:
U hladno mleko umešati brašno i šećer i promešati da se rastvore grudvice. Dodati parčence margarina. Kuvati na tihoj vatri do čvrstine pudinga.

Prekriti fil kesom za zamrzivač, da kesa bude na filu i ivicama, da ne bi ušao vazduh i hvatala se korica.

Margarin umutiti sa C šećerom u prahu i u to umešati ohlađen fil. 1/2 smese staviti u dres kesu i na 1/2 oblika-krugova filovati u krug, voditi računa da ne pređe ivice.

Preklopiti drugom polovinom oblika - krugova bez jakog pritiskanja. Ja stavim u zamrzivač na pola sata i tek tada nožićem nafilovati fil na bočne strane kolača i uvaljajte kolač u C kokosovo brašno.

Glazura:
Sve sastojke sastaviti i otopiti na tihoj vatri. Na vrh svakog kolača dodajte i po vrhu ravnomerno razmažite kašičicu istopljene čokolade.

Staviti dekoraciju. Ruske kape držite u frižideru do posluženja.

Autor

Ivana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept