burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcijaoko 35 kolača

Ruske kape

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
oko 35 kolača

Sastojci

Kora:

5 jaja

200 g šećera

12 kašika mleka

3 šolje ulja

3 kašike C kakaoa

12 kašika brašna

1 C prašak za pecivo

Krem:

1/2 l mleka

6 kašika brašna

12 kašika šećera

250 g margarina

150 g C šećera u prahu

200 g C kokosa

150 g čokolade

Ruske kape

Koraci pripreme

Kora:
Penasto umutiti belanca, pa u to dodati žumanca i 200 g šećera.

U dobro umućenu smesu dodati mleko, ulje, brašno, C kakao i 1 C prašak za pecivo, dobro izmešati.

Pleh obložiti pek papirom i peći na 200 stepeni 20-tak minuta.

Kad se kolač ohladi okruglim kalupom vaditi kolače.

Fil:
1/2 l mleka, dodati 6 kašika brašna i 12 kašika šećera. Ujednačenu masu skuvati na pari.

Kuvan krem ohladiti pa u njega dodati 250 g umućenog margarina sa C šećerom u prahu.

Ovim kremom premazati kolač i spajati kao vanilice, premazati i sa strane, pa uvaljati u C kokos.

Po vrhu kolača staviti glazuru od čokolade.

Naši proizvodi

Ruske kape

Koraci pripreme

Kora:
Penasto umutiti belanca, pa u to dodati žumanca i 200 g šećera.

U dobro umućenu smesu dodati mleko, ulje, brašno, C kakao i 1 C prašak za pecivo, dobro izmešati.

Pleh obložiti pek papirom i peći na 200 stepeni 20-tak minuta.

Kad se kolač ohladi okruglim kalupom vaditi kolače.

Fil:
1/2 l mleka, dodati 6 kašika brašna i 12 kašika šećera. Ujednačenu masu skuvati na pari.

Kuvan krem ohladiti pa u njega dodati 250 g umućenog margarina sa C šećerom u prahu.

Ovim kremom premazati kolač i spajati kao vanilice, premazati i sa strane, pa uvaljati u C kokos.

Po vrhu kolača staviti glazuru od čokolade.

Autor

Slavica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept