burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcijaoko 40 kolačića

Ruske kape

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
oko 40 kolačića

Sastojci

Za piškotu:

4 jaja

prstohvat soli

200 g C šećera u prahu

8 kašika vode

200 g brašna

1 C prašak za pecivo

2 kašike C kakao praha

50 ml mleka (kada se ispeče piškota)

Za fil:

600 ml mleka

5 kašika brašna

1 C puding sa ukusom vanilina

1 C vanilin šećer

10 kašika šećera

150 g margarina za kolače

Dodatno:

100 g crne čokolade

50 g margarina

100 g C kokosovog brašna

Ruske kape

Koraci pripreme

Penasto umutili belanca i prstohvat soli. Posebno mutiti žumanca, šećer u prahu i vodu.

Prosejati brašno, prašak za pecivo i kakao, te dodavati u smesu od žumanaca postepeno. Dodati belanca i lagano sjediniti smesu. Peći na 180°C, 20 min.

Piškotu poprskati sa malo mleka (oko 50ml), te okruglim kalupom seći i vaditi krugove.

Za fil 100 ml mleka pomešati sa brašnom, pudingom, šećerom i vanilin šećerom. Ukuvati dobijenu smesu u 500 ml mleka.

U vruć fil umešati 150 g margarina, te ostaviti da se ohladi. Za to vreme otopiti crnu čokoladu i 50 g margarina.

Dobijene krugove piškote seći na pola (horizontalno, tako da se dobiju 2 tanja kružića), filovati ih i premazati filom po obodu.

Uvaljati u kokos, te premazati otopljenom crnom čokoladom od gore.

Šubarice se mogu jesti odmah.

Naši proizvodi

Ruske kape

Koraci pripreme

Penasto umutili belanca i prstohvat soli. Posebno mutiti žumanca, šećer u prahu i vodu.

Prosejati brašno, prašak za pecivo i kakao, te dodavati u smesu od žumanaca postepeno. Dodati belanca i lagano sjediniti smesu. Peći na 180°C, 20 min.

Piškotu poprskati sa malo mleka (oko 50ml), te okruglim kalupom seći i vaditi krugove.

Za fil 100 ml mleka pomešati sa brašnom, pudingom, šećerom i vanilin šećerom. Ukuvati dobijenu smesu u 500 ml mleka.

U vruć fil umešati 150 g margarina, te ostaviti da se ohladi. Za to vreme otopiti crnu čokoladu i 50 g margarina.

Dobijene krugove piškote seći na pola (horizontalno, tako da se dobiju 2 tanja kružića), filovati ih i premazati filom po obodu.

Uvaljati u kokos, te premazati otopljenom crnom čokoladom od gore.

Šubarice se mogu jesti odmah.

Autor

food blog Miss Tatjana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept