burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija33

Ruske kape

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
33

Sastojci

Kora:

8 jaja

300 g šećera

250 g brašna

100 ml ulja

100 ml hladne vode

1 kesica C praška za pecivo

2 kašike C kakao praha

Fil:

500 ml mleka

5 kašika šećera

5 kašika brašna

250 g margarina

3 kesice C vanilinog šećera

250 g C šećera u prahu

150 g C kokosovog brašna

150 g čokolade

Ruske kape

Koraci pripreme

Odvojiti žumance od belanceta i zasebno mutiti. U žumance dodati brašno, šećer, ulje , vodu, C kakao, C prašak za pecivo i dobro izmiksati.

Dodati umućeno belance i dobro promešati. Smesu možete peći u kalupima za mafine kao ja, na 200 stepeni 15 minuta.

Kada se ispeče, izvadimo na tacnu. Kada se ohlade presečemo na pola.

Mleko, C vanilin šećer i 5 kašika šećera kuvamo do vrenja.

Kada provri dodajemo brašno i lagano mešamo na tihoj vatri. Kada se zgusne skinemo sa vatre.

Izgnječimo 250 g margarina, dodamo C šećer u prahu. Umutimo i dodamo u mlečnicu.

Kada se fil ohladi potpuno, mažemo koru. Između dve isečene polovine stavljmo fil, spojimo, namažemo okolo i valjamo u C kokosovo brašno.

Na gornju polovinu stavljamo otopljenu čokoladu. Kada se stegnu spremne su za služenje.

Naši proizvodi

Ruske kape

Koraci pripreme

Odvojiti žumance od belanceta i zasebno mutiti. U žumance dodati brašno, šećer, ulje , vodu, C kakao, C prašak za pecivo i dobro izmiksati.

Dodati umućeno belance i dobro promešati. Smesu možete peći u kalupima za mafine kao ja, na 200 stepeni 15 minuta.

Kada se ispeče, izvadimo na tacnu. Kada se ohlade presečemo na pola.

Mleko, C vanilin šećer i 5 kašika šećera kuvamo do vrenja.

Kada provri dodajemo brašno i lagano mešamo na tihoj vatri. Kada se zgusne skinemo sa vatre.

Izgnječimo 250 g margarina, dodamo C šećer u prahu. Umutimo i dodamo u mlečnicu.

Kada se fil ohladi potpuno, mažemo koru. Između dve isečene polovine stavljmo fil, spojimo, namažemo okolo i valjamo u C kokosovo brašno.

Na gornju polovinu stavljamo otopljenu čokoladu. Kada se stegnu spremne su za služenje.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept