0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
50
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
50
8 jaja
14 kašika šećera
8 kašika mlake vode
4 kašike C kakaoa
16 kašika brašna
1 C prašak za pecivo
1/2 l mleka
5 kašika C čvrstina
1 margarin
250 g C šećera u prahu
200 g C kokosa
150 g čokolade (za glazuru)
Kora:
Umutiti jaja, u to dodati šećer, vodu. Na kraju dodati brašno i C prašak za pecivo, pa smanjiti mikser na najmanju brzinu i lagano izmešati da nema grudvica.
Dodati u to C kakao i varjačom sjediniti, pa izliti u pleh (moj pleh je baš veliki) i peći na 200 stepeni. Pečenu koru ostaviti tako da se ohladi.
Kada bude hladna, i vaditi krugove modlom ili čašom i raseći ih na pola.
Fil:
1/2 mleka kuvati na pari sa 5 kašika C čvrstina. Ostaviti da se fil ohladi. Kada se fil ohladi dodati margarin i 250 g C šećera u prahu.
Uzimate jedan krug koji ste prethodno isekli iz kore, na njega stavljate kafenu kašičicu punu fila, preklopite drugim krugom i nožem namažete kolač filom i okolo.
Nakon toga stranice uvaljate u C kokos. Postupak ponavljate sve dok ne utrošite materijal.
Kada su sve kapice napravljene, u manju šerpicu istopite čokoladu. Nakon toga na svaku kapicu stavljate po jednu kašičicu glazure i lepo rasporedite da se formira krug.
Ostavite kolače u frižideru da se lepo ohlade i stegnu.
Kora:
Umutiti jaja, u to dodati šećer, vodu. Na kraju dodati brašno i C prašak za pecivo, pa smanjiti mikser na najmanju brzinu i lagano izmešati da nema grudvica.
Dodati u to C kakao i varjačom sjediniti, pa izliti u pleh (moj pleh je baš veliki) i peći na 200 stepeni. Pečenu koru ostaviti tako da se ohladi.
Kada bude hladna, i vaditi krugove modlom ili čašom i raseći ih na pola.
Fil:
1/2 mleka kuvati na pari sa 5 kašika C čvrstina. Ostaviti da se fil ohladi. Kada se fil ohladi dodati margarin i 250 g C šećera u prahu.
Uzimate jedan krug koji ste prethodno isekli iz kore, na njega stavljate kafenu kašičicu punu fila, preklopite drugim krugom i nožem namažete kolač filom i okolo.
Nakon toga stranice uvaljate u C kokos. Postupak ponavljate sve dok ne utrošite materijal.
Kada su sve kapice napravljene, u manju šerpicu istopite čokoladu. Nakon toga na svaku kapicu stavljate po jednu kašičicu glazure i lepo rasporedite da se formira krug.
Ostavite kolače u frižideru da se lepo ohlade i stegnu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.