burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija50

Ruske kape

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
50

Sastojci

Kora:

8 jaja

14 kašika šećera

8 kašika mlake vode

4 kašike C kakaoa

16 kašika brašna

1 C prašak za pecivo

Fil:

1/2 l mleka

5 kašika C čvrstina

1 margarin

250 g C šećera u prahu

200 g C kokosa

150 g čokolade (za glazuru)

Ruske kape

Koraci pripreme

Kora:
Umutiti jaja, u to dodati šećer, vodu. Na kraju dodati brašno i C prašak za pecivo, pa smanjiti mikser na najmanju brzinu i lagano izmešati da nema grudvica.

Dodati u to C kakao i varjačom sjediniti, pa izliti u pleh (moj pleh je baš veliki) i peći na 200 stepeni. Pečenu koru ostaviti tako da se ohladi.

Kada bude hladna, i vaditi krugove modlom ili čašom i raseći ih na pola.

Fil:
1/2 mleka kuvati na pari sa 5 kašika C čvrstina. Ostaviti da se fil ohladi. Kada se fil ohladi dodati margarin i 250 g C šećera u prahu.

Uzimate jedan krug koji ste prethodno isekli iz kore, na njega stavljate kafenu kašičicu punu fila, preklopite drugim krugom i nožem namažete kolač filom i okolo.

Nakon toga stranice uvaljate u C kokos. Postupak ponavljate sve dok ne utrošite materijal.

Kada su sve kapice napravljene, u manju šerpicu istopite čokoladu. Nakon toga na svaku kapicu stavljate po jednu kašičicu glazure i lepo rasporedite da se formira krug.

Ostavite kolače u frižideru da se lepo ohlade i stegnu.

Naši proizvodi

Ruske kape

Koraci pripreme

Kora:
Umutiti jaja, u to dodati šećer, vodu. Na kraju dodati brašno i C prašak za pecivo, pa smanjiti mikser na najmanju brzinu i lagano izmešati da nema grudvica.

Dodati u to C kakao i varjačom sjediniti, pa izliti u pleh (moj pleh je baš veliki) i peći na 200 stepeni. Pečenu koru ostaviti tako da se ohladi.

Kada bude hladna, i vaditi krugove modlom ili čašom i raseći ih na pola.

Fil:
1/2 mleka kuvati na pari sa 5 kašika C čvrstina. Ostaviti da se fil ohladi. Kada se fil ohladi dodati margarin i 250 g C šećera u prahu.

Uzimate jedan krug koji ste prethodno isekli iz kore, na njega stavljate kafenu kašičicu punu fila, preklopite drugim krugom i nožem namažete kolač filom i okolo.

Nakon toga stranice uvaljate u C kokos. Postupak ponavljate sve dok ne utrošite materijal.

Kada su sve kapice napravljene, u manju šerpicu istopite čokoladu. Nakon toga na svaku kapicu stavljate po jednu kašičicu glazure i lepo rasporedite da se formira krug.

Ostavite kolače u frižideru da se lepo ohlade i stegnu.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept