0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
oko 30 rolnica
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
oko 30 rolnica
800 g - 1 kg brašna
1 kocka kvasca
200 g šećera
1 kašičica soli
450 ml mleka
120 ml vode
2 jaja
250 g margarina
2 kesice cimeta
1 C vanilin šećer
C šećer u prahu
U malo mleka i 2 kašike šećera staviti kocku kvasca da se formira.
Zamesiti testo od 120 ml vode, 450 ml mleka, 2 jaja, 200 g šećera, 1 kašičice soli, 50 g margarina i brašna da se umesi glatko testo.
Ostaviti da nadođe. Potom ga podeliti na 2 dela.
Prvi deo rastanjiti oklagijom u obliku pravougaonika, premazati otopljenim margarinom, posuti šećer (smeđi šećer), malo C vanilin šećera i 1 kesicom cimeta.
Uviti u rolat, a zatim seći na parčiće. Isto ponoviti sa drugim delom testa.
Ostaviti da još malo odstoje, pa peći na 200 stepeni.
Kada se ispeku posuti C šećerom u prahu.
U malo mleka i 2 kašike šećera staviti kocku kvasca da se formira.
Zamesiti testo od 120 ml vode, 450 ml mleka, 2 jaja, 200 g šećera, 1 kašičice soli, 50 g margarina i brašna da se umesi glatko testo.
Ostaviti da nadođe. Potom ga podeliti na 2 dela.
Prvi deo rastanjiti oklagijom u obliku pravougaonika, premazati otopljenim margarinom, posuti šećer (smeđi šećer), malo C vanilin šećera i 1 kesicom cimeta.
Uviti u rolat, a zatim seći na parčiće. Isto ponoviti sa drugim delom testa.
Ostaviti da još malo odstoje, pa peći na 200 stepeni.
Kada se ispeku posuti C šećerom u prahu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.