burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Rafaelo kiflice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

Za testo:

250 g margarina

200 ml jogurta

1 šolja (2dl) šećera

1 prstohvat soli

600 g brašna

50 g kokosa

1 kesica C praška za pecivo

1 C vanilin šećer

Za fil:

600 ml mleka

2 C pudinga od vanile

100 g kokosa

4 kašike šećera

1 kašika arome vanile

Za posipanje:

šećer u prahu

kokos

Rafaelo kiflice

Koraci pripreme

Prvo pripremite fil:
U šerpu sipate 500 ml mleka, stavite na šporet da prokuva zajedno sa aromom vanile i šećerom.

U ostatak mleka razmutite puding. Kada mleko prokuva sklonite sa vatre, dodajte puding, mešajte žicom da se ne stvore grudvice, vratite na vatru i mešajte dok se ne zgusne.

Dodajte kokos i promešajte. 2 Za koru: Omekšajte puter, dodajte šećer i mutite mikserom, dodajte vanil šećer, prstohvat soli i 1 jaje sve zajedno umutite pa dodajte jogurt, umutite pa dodajte kokos 50 g i brašno, ali ne svu količinu nego oko 500 g i prašak za pecivo.

Kada sam dodala brašno mešala sam testo drvenom varjačom i dodavala ostatak brašna. Testo treba da bude mekano, ali ne sme da se lepi.

Podelite na 2 jufkice i razvijte oklagijom u krug. Testo razvijajte po pobrašnjenoj površini i po njemu posipate brašno. Neka vam bude debljine 3mm ni debelo ni jako tanko da se providi.

Secite nožem na trouglove na 16 delova, ako želite manje kiflice možete i na 32 dela.

Fil sa kokosom podelite na 2 dela. Pravite kuglice veličine manjeg oraha i pravite valjčice tako da vam stanu na testo, ukupno 16 valjaka (ako pravite manje kiflice, ako ste sekli testo na 32 dela, onda 32 valjka).

Zamotajte kiflice, nije potrebno da krajeve savijate ka filu, jer fil neće curiti prilikom pečenja, kiflice budu dekorativnije.

Kiflice ređati u pleh koji ste obložili pek papirom.

Peći na 200 stepeni 15 minuta, treba fino da pocinju da rumene i onda ih vadite iz rerne treba više da ostanu bele, videćete kad otvorite rernu pa ako su dole pečene i gore malko rumene, gotove su.

U činijicu promešate kokos i šećer u prahu i tako vruće, pečene kiflice uvaljate i ređate na tacnu za posluženje.

Naši proizvodi

Rafaelo kiflice

Koraci pripreme

Prvo pripremite fil:
U šerpu sipate 500 ml mleka, stavite na šporet da prokuva zajedno sa aromom vanile i šećerom.

U ostatak mleka razmutite puding. Kada mleko prokuva sklonite sa vatre, dodajte puding, mešajte žicom da se ne stvore grudvice, vratite na vatru i mešajte dok se ne zgusne.

Dodajte kokos i promešajte. 2 Za koru: Omekšajte puter, dodajte šećer i mutite mikserom, dodajte vanil šećer, prstohvat soli i 1 jaje sve zajedno umutite pa dodajte jogurt, umutite pa dodajte kokos 50 g i brašno, ali ne svu količinu nego oko 500 g i prašak za pecivo.

Kada sam dodala brašno mešala sam testo drvenom varjačom i dodavala ostatak brašna. Testo treba da bude mekano, ali ne sme da se lepi.

Podelite na 2 jufkice i razvijte oklagijom u krug. Testo razvijajte po pobrašnjenoj površini i po njemu posipate brašno. Neka vam bude debljine 3mm ni debelo ni jako tanko da se providi.

Secite nožem na trouglove na 16 delova, ako želite manje kiflice možete i na 32 dela.

Fil sa kokosom podelite na 2 dela. Pravite kuglice veličine manjeg oraha i pravite valjčice tako da vam stanu na testo, ukupno 16 valjaka (ako pravite manje kiflice, ako ste sekli testo na 32 dela, onda 32 valjka).

Zamotajte kiflice, nije potrebno da krajeve savijate ka filu, jer fil neće curiti prilikom pečenja, kiflice budu dekorativnije.

Kiflice ređati u pleh koji ste obložili pek papirom.

Peći na 200 stepeni 15 minuta, treba fino da pocinju da rumene i onda ih vadite iz rerne treba više da ostanu bele, videćete kad otvorite rernu pa ako su dole pečene i gore malko rumene, gotove su.

U činijicu promešate kokos i šećer u prahu i tako vruće, pečene kiflice uvaljate i ređate na tacnu za posluženje.

Autor

Aleksandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept