0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
2 dl vode
300 g C šećera u prahu
250 g margarina
400 g obranog mleka u prahu
200 g C kokosa
oko 100 g oljuštenog i pečenog badema ili lešnika
oko 100 g C kokosa za valjanje kuglica
Vodu i šećer ušpinovati na vatri nekoliko minuta, da se sav šećer istopi.
Dodati iseckan margarin, kada se margarin istopi, na laganoj vatri postepeno dodavati mleko u prahu, stalno mešajući da se ne stvore grudvice, a zatim dodati i 200 g kokosa.
Smesu ohladiti otprilike 2h, za to vreme pripremite bademe (ja ih blanširam, tako se lakše gule, a zatim kratko propržim i svaki badem prepolovim).
Oblikovati kuglice, u sredinu stavljati polovinu badema i uvaljati u kokos.
Vodu i šećer ušpinovati na vatri nekoliko minuta, da se sav šećer istopi.
Dodati iseckan margarin, kada se margarin istopi, na laganoj vatri postepeno dodavati mleko u prahu, stalno mešajući da se ne stvore grudvice, a zatim dodati i 200 g kokosa.
Smesu ohladiti otprilike 2h, za to vreme pripremite bademe (ja ih blanširam, tako se lakše gule, a zatim kratko propržim i svaki badem prepolovim).
Oblikovati kuglice, u sredinu stavljati polovinu badema i uvaljati u kokos.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.