burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija30

Prinzes krofnice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
30

Sastojci

Za testo:

250 ml vode

120 ml ulja

1 C vanilin šećer

2 kašičice šećera

150 g brašna

5 jaja srednje veličine .

Za fil:

1 l mleka

4 žumanca

5 kašika šećera

2 C vanilin šećera

3 C pudinga od vanile

100 g maslaca ili margarina

50 g C šećera u prahu

Za dekoraciju:

malo C šećera u prahu

Prinzes krofnice

Koraci pripreme

Vodu i ulje i šećera stavite da provri. Kad proključa dodati brašno. Ostaviti da se ohladi.

Dodavati jedno po jedno jaje. Smesu izliti u kesu ili obično kašikom pravitu prinzes krofnice. Peći u rerni na 180° 25-30 min.

Fil:
700 ml mleka sa šećerom staviti da provri. U preostalih 300 ml razmutiti 3 C pudinga od vanile.

Žumanca penasto umutiti sa 2 C vanil šećera i dodati pudingu i mleku.

Sve zajedno sjediniti u dodati u mleko pred ključanje. Mešati dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi.

Penasto umutiti margarin sa C šećerom u prahu. Dodati ohlađen puding i sve dobro preraditi mikserom.

Ohladjene krofnice preseći i filovati. Za kraj pospite malo magije sa C šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Prinzes krofnice

Koraci pripreme

Vodu i ulje i šećera stavite da provri. Kad proključa dodati brašno. Ostaviti da se ohladi.

Dodavati jedno po jedno jaje. Smesu izliti u kesu ili obično kašikom pravitu prinzes krofnice. Peći u rerni na 180° 25-30 min.

Fil:
700 ml mleka sa šećerom staviti da provri. U preostalih 300 ml razmutiti 3 C pudinga od vanile.

Žumanca penasto umutiti sa 2 C vanil šećera i dodati pudingu i mleku.

Sve zajedno sjediniti u dodati u mleko pred ključanje. Mešati dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi.

Penasto umutiti margarin sa C šećerom u prahu. Dodati ohlađen puding i sve dobro preraditi mikserom.

Ohladjene krofnice preseći i filovati. Za kraj pospite malo magije sa C šećerom u prahu.

Autor

Dušica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept