burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija40

Princes krofne

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
40

Sastojci

Korpice:

2 dl vode

1,5 dl ulja

200 g brašna

5 jaja

1/3 C praška za pecivo

Fil 1:

1,5 l mleka

50 g šećer kristal

4 C pudinga od vanile

2 jaja

3 kašike brašna

1 stoni margarin

250 g C šećera u prahu

Fil 2:

300 g C šlaga

200 ml kisele vode

Princes krofne

Koraci pripreme

Korpice:
Staviti u šerpu vodu i ulje da provri, pa dodati brašno i mešati dok se lepo ne sjedini. Ostaviti da se ohladi, pa u hladno testo dodati jaja i C prašak za pecivo.

Sa špricom za šlag istisnuti korpice za princes krofne po željenoj veličini i peći na 230 stepeni 15 minuta. Ne otvarati rernu dok se ne ispeku.

Fil 1:
Staviti u šerpu da se skuva 1,2 l mleka i kristal šećer. U dublju posudu umutiti ostatak mleka, C puding od vanile, jaja i brašno. Kada mleko počne da vri dodati razmućenu smesu sa pudingom i kuvati dok se ne zgusne. Kada se puding ohladi dodati prethodno umućen margarin sa C šećerom u prahu.

Fil 2:
C Šlag i hladnu kiselu vodu umutiti u čvrst šlag.

Ohlađene korpice puniti filom od pudinga, pa filom od šlaga.

Ko ne voli šlag može samo filom od pudinga.

Posuti na kraju C šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Princes krofne

Koraci pripreme

Korpice:
Staviti u šerpu vodu i ulje da provri, pa dodati brašno i mešati dok se lepo ne sjedini. Ostaviti da se ohladi, pa u hladno testo dodati jaja i C prašak za pecivo.

Sa špricom za šlag istisnuti korpice za princes krofne po željenoj veličini i peći na 230 stepeni 15 minuta. Ne otvarati rernu dok se ne ispeku.

Fil 1:
Staviti u šerpu da se skuva 1,2 l mleka i kristal šećer. U dublju posudu umutiti ostatak mleka, C puding od vanile, jaja i brašno. Kada mleko počne da vri dodati razmućenu smesu sa pudingom i kuvati dok se ne zgusne. Kada se puding ohladi dodati prethodno umućen margarin sa C šećerom u prahu.

Fil 2:
C Šlag i hladnu kiselu vodu umutiti u čvrst šlag.

Ohlađene korpice puniti filom od pudinga, pa filom od šlaga.

Ko ne voli šlag može samo filom od pudinga.

Posuti na kraju C šećerom u prahu.

Autor

Tanjica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept