0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Zahteva određeno umeće
20
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
20
5 jaja
250 ml vode
125 ml ulja
150 g brašna
3 kašičice šećera
1 prstohvat soli
700 ml mleka
2 C Pudinga sa ukusom vanilina
4 kašike kukuruznog skroba
100 g šećera
1 kesica C Vanilin šećera
100 g margarina
200 g C Šlaga univerzalnog
C Šećer u prahu za posipanje
Fil:
Staviti 500 ml mleka i šećer da se kuvaju. U preostalih 200 ml mleka rastvoriti puding i skrob tako da nema grudvica.
Kada mleko provri, zakuvati puding, dodati margarin i izmešati da se lepo sjediniti.
Pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi.
Šlag umutiti prema uputstvu sa pakovanja i dodati dve kašike šlaga u ohladjen fil i izmutiti mikserom.
Testo:
U šerpu sipati vodu, ulje, šećer i so, staviti da provri, zatim skinuti sa vatre i dodati brašno, lepo sjediniti da ne ostanu grudvice.
Ostaviti smesu da se malo hladi, pa dodavati jedno po jedno jaje uz mešanje.
Lepo sve sjediniti i na pleh obložen papirom za pečenje vaditi smesu kašičicom/kašikom u zavisnosti od željene veličine krofni.
Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 35 minuta.
Gotove krofne preseći na pola i filovati prvo sa filom, zatim sa šlagom i posuti ih šećerom u prahu.
Fil:
Staviti 500 ml mleka i šećer da se kuvaju. U preostalih 200 ml mleka rastvoriti puding i skrob tako da nema grudvica.
Kada mleko provri, zakuvati puding, dodati margarin i izmešati da se lepo sjediniti.
Pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi.
Šlag umutiti prema uputstvu sa pakovanja i dodati dve kašike šlaga u ohladjen fil i izmutiti mikserom.
Testo:
U šerpu sipati vodu, ulje, šećer i so, staviti da provri, zatim skinuti sa vatre i dodati brašno, lepo sjediniti da ne ostanu grudvice.
Ostaviti smesu da se malo hladi, pa dodavati jedno po jedno jaje uz mešanje.
Lepo sve sjediniti i na pleh obložen papirom za pečenje vaditi smesu kašičicom/kašikom u zavisnosti od željene veličine krofni.
Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 35 minuta.
Gotove krofne preseći na pola i filovati prvo sa filom, zatim sa šlagom i posuti ih šećerom u prahu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.