burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija20

Princes krofne

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
20

Sastojci

Testo:

5 jaja

250 ml vode

125 ml ulja

150 g brašna

3 kašičice šećera

1 prstohvat soli

Fil:

700 ml mleka

2 C Pudinga sa ukusom vanilina

4 kašike kukuruznog skroba

100 g šećera

1 kesica C Vanilin šećera

100 g margarina

Još:

200 g C Šlaga univerzalnog

C Šećer u prahu za posipanje

Princes krofne

Koraci pripreme

Fil:
Staviti 500 ml mleka i šećer da se kuvaju. U preostalih 200 ml mleka rastvoriti puding i skrob tako da nema grudvica.

Kada mleko provri, zakuvati puding, dodati margarin i izmešati da se lepo sjediniti.

Pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi.

Šlag umutiti prema uputstvu sa pakovanja i dodati dve kašike šlaga u ohladjen fil i izmutiti mikserom.

Testo:
U šerpu sipati vodu, ulje, šećer i so, staviti da provri, zatim skinuti sa vatre i dodati brašno, lepo sjediniti da ne ostanu grudvice.

Ostaviti smesu da se malo hladi, pa dodavati jedno po jedno jaje uz mešanje.

Lepo sve sjediniti i na pleh obložen papirom za pečenje vaditi smesu kašičicom/kašikom u zavisnosti od željene veličine krofni.

Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 35 minuta.

Gotove krofne preseći na pola i filovati prvo sa filom, zatim sa šlagom i posuti ih šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Princes krofne

Koraci pripreme

Fil:
Staviti 500 ml mleka i šećer da se kuvaju. U preostalih 200 ml mleka rastvoriti puding i skrob tako da nema grudvica.

Kada mleko provri, zakuvati puding, dodati margarin i izmešati da se lepo sjediniti.

Pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi.

Šlag umutiti prema uputstvu sa pakovanja i dodati dve kašike šlaga u ohladjen fil i izmutiti mikserom.

Testo:
U šerpu sipati vodu, ulje, šećer i so, staviti da provri, zatim skinuti sa vatre i dodati brašno, lepo sjediniti da ne ostanu grudvice.

Ostaviti smesu da se malo hladi, pa dodavati jedno po jedno jaje uz mešanje.

Lepo sve sjediniti i na pleh obložen papirom za pečenje vaditi smesu kašičicom/kašikom u zavisnosti od željene veličine krofni.

Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 35 minuta.

Gotove krofne preseći na pola i filovati prvo sa filom, zatim sa šlagom i posuti ih šećerom u prahu.

Autor

food blog Mera ukusa

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept