burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija50

Princes krofne

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
50

Sastojci

Testo:

2 čaše vode

1 časa ulja

2,5 čaše brašna

1 C prašak za pecivo

6-8 jaja

Fil:

2 l mleka

9 C pudinga od vanile

300 g C šećera u prahu

1 margarin

200 g C šlaga

Princes krofne

Koraci pripreme

Kada voda i ulje provri, skinuti sa grejnog tela i dodati brašno i C prašak za pecivo, mešati dok se ne dobije glatka masa.

Kada se ohladi dodati jedno, po jedno jaje i mutiti. Peći u zagrejanoj rerni na 170 stepeni.

Kada porumene smanjiti na 150 i peći još 15 min. da se isuše.

1,5 l mleka staviti da kuva i C šećer u prahu 300 g sipati puding, dobro razmutiti.

Kada mleko provri sipati polako i mešati, pa kada je puding gotov skinuti i u vruće dodati 1 margarin.

Povremeno mešati i kada se ohladi umiriti i dodati umućen C šlag. Filovati krofne.

Ja na pola krofni pospem šećer, a na drugu polovinu prelijem čokoladu.

Naši proizvodi

Princes krofne

Koraci pripreme

Kada voda i ulje provri, skinuti sa grejnog tela i dodati brašno i C prašak za pecivo, mešati dok se ne dobije glatka masa.

Kada se ohladi dodati jedno, po jedno jaje i mutiti. Peći u zagrejanoj rerni na 170 stepeni.

Kada porumene smanjiti na 150 i peći još 15 min. da se isuše.

1,5 l mleka staviti da kuva i C šećer u prahu 300 g sipati puding, dobro razmutiti.

Kada mleko provri sipati polako i mešati, pa kada je puding gotov skinuti i u vruće dodati 1 margarin.

Povremeno mešati i kada se ohladi umiriti i dodati umućen C šlag. Filovati krofne.

Ja na pola krofni pospem šećer, a na drugu polovinu prelijem čokoladu.

Autor

Katarina

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept