0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
28
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
28
1,5 šoljica ulja
3 šoljice vode
8 punih kašika brašna
4 jaja srednje veličine
1 l mleka
200 g šećera
2,5 C pudinga od vanile
(ili sa ukusom slatke pavlake)
3 kašike brašna
1/2 margarina
C šećer u prahu po želji za dekoraciju
Prokuvati vodu i ulja da ključa 1 minut, brašno odmeriti u činiji i brzo izmešati.
Nakkn toga ostaviti da se potpuno ohladi. Kada je testo hladno mutiti jedno po jedno jaje dok kod se ne izgube tragovi.
Rernu zagrejati dobro na 250 stepeni. Testo staviti na velikoj tepsiji špricom ili kašičicom praviti oblik. Smanjiti rernu na 230 i peći oko 25 min.
Za krem:
Prokuvati oko 700 ml mleka i 200 ml vode kao i 200 g šećera. Posebno u 300 ml hladnog mleka pomešati 2,5 pudinga i 3 kašike brašna da se izgube grudvice, sipati u prokuvano mleko i mešati dok se ne zgusne. Ostaviti da se hladi.
U hladnom kremu umutiti pola margarina. Kada se ohlade krofne i krem, seći i puniti kremom.
Dekorisati C šećerom u prahu ili otopljenom čokoladom.
Prokuvati vodu i ulja da ključa 1 minut, brašno odmeriti u činiji i brzo izmešati.
Nakkn toga ostaviti da se potpuno ohladi. Kada je testo hladno mutiti jedno po jedno jaje dok kod se ne izgube tragovi.
Rernu zagrejati dobro na 250 stepeni. Testo staviti na velikoj tepsiji špricom ili kašičicom praviti oblik. Smanjiti rernu na 230 i peći oko 25 min.
Za krem:
Prokuvati oko 700 ml mleka i 200 ml vode kao i 200 g šećera. Posebno u 300 ml hladnog mleka pomešati 2,5 pudinga i 3 kašike brašna da se izgube grudvice, sipati u prokuvano mleko i mešati dok se ne zgusne. Ostaviti da se hladi.
U hladnom kremu umutiti pola margarina. Kada se ohlade krofne i krem, seći i puniti kremom.
Dekorisati C šećerom u prahu ili otopljenom čokoladom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.