burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija28

Princes krofne

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
28

Sastojci

Testo:

1,5 šoljica ulja

3 šoljice vode

8 punih kašika brašna

4 jaja srednje veličine

Krem:

1 l mleka

200 g šećera

2,5 C pudinga od vanile

(ili sa ukusom slatke pavlake)

3 kašike brašna

1/2 margarina

C šećer u prahu po želji za dekoraciju

Princes krofne

Koraci pripreme

Prokuvati vodu i ulja da ključa 1 minut, brašno odmeriti u činiji i brzo izmešati.

Nakkn toga ostaviti da se potpuno ohladi. Kada je testo hladno mutiti jedno po jedno jaje dok kod se ne izgube tragovi.

Rernu zagrejati dobro na 250 stepeni. Testo staviti na velikoj tepsiji špricom ili kašičicom praviti oblik. Smanjiti rernu na 230 i peći oko 25 min.

Za krem:
Prokuvati oko 700 ml mleka i 200 ml vode kao i 200 g šećera. Posebno u 300 ml hladnog mleka pomešati 2,5 pudinga i 3 kašike brašna da se izgube grudvice, sipati u prokuvano mleko i mešati dok se ne zgusne. Ostaviti da se hladi.

U hladnom kremu umutiti pola margarina. Kada se ohlade krofne i krem, seći i puniti kremom.

Dekorisati C šećerom u prahu ili otopljenom čokoladom.

Naši proizvodi

Princes krofne

Koraci pripreme

Prokuvati vodu i ulja da ključa 1 minut, brašno odmeriti u činiji i brzo izmešati.

Nakkn toga ostaviti da se potpuno ohladi. Kada je testo hladno mutiti jedno po jedno jaje dok kod se ne izgube tragovi.

Rernu zagrejati dobro na 250 stepeni. Testo staviti na velikoj tepsiji špricom ili kašičicom praviti oblik. Smanjiti rernu na 230 i peći oko 25 min.

Za krem:
Prokuvati oko 700 ml mleka i 200 ml vode kao i 200 g šećera. Posebno u 300 ml hladnog mleka pomešati 2,5 pudinga i 3 kašike brašna da se izgube grudvice, sipati u prokuvano mleko i mešati dok se ne zgusne. Ostaviti da se hladi.

U hladnom kremu umutiti pola margarina. Kada se ohlade krofne i krem, seći i puniti kremom.

Dekorisati C šećerom u prahu ili otopljenom čokoladom.

Autor

Lidija

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept