0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
oko 25 krofni
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
oko 25 krofni
400 ml vode
200 ml ulja
2 čaše od jogurta brašna
7 jaja
1 C prašak za pecivo
1 l mleka
10 kašika kristal šećera
2 C pudinga od vanile
3 kašike C čvrstina
1/2 margarina
100 g C šećera u prahu
U šerpu staviti 400 ml vode i 200 ml ulja i pustiti da proključa. Kada provri, dodati 2 čaše od jogurta brašna i umešati smesu.
Kada se testo ohladi, dodaju se 7 jaja, jedno po jedno. Sve vreme se smesa muti mikserom.
Nakon toga se doda jedan C prašak za pecivo i testo se ostavi da naraste pola sata.
Kada testo naraste, kašikom stavljati kuglice na pleh koji je pokriven pek-papirom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.
Priprema krema:
U 1 l mleka zakuvati 10 kašika kristal šećera, 2 C pudinga od vanile i 3 kašike C čvrstina.
Kada se smesa ohladi, dodati pola umućenog margarina sa 100 g C šećera u prahu.
Ovom smesom puniti prethodno ispečene i na pola presečene krofne.
U šerpu staviti 400 ml vode i 200 ml ulja i pustiti da proključa. Kada provri, dodati 2 čaše od jogurta brašna i umešati smesu.
Kada se testo ohladi, dodaju se 7 jaja, jedno po jedno. Sve vreme se smesa muti mikserom.
Nakon toga se doda jedan C prašak za pecivo i testo se ostavi da naraste pola sata.
Kada testo naraste, kašikom stavljati kuglice na pleh koji je pokriven pek-papirom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.
Priprema krema:
U 1 l mleka zakuvati 10 kašika kristal šećera, 2 C pudinga od vanile i 3 kašike C čvrstina.
Kada se smesa ohladi, dodati pola umućenog margarina sa 100 g C šećera u prahu.
Ovom smesom puniti prethodno ispečene i na pola presečene krofne.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.